...ezáltal bolgár-osztrák-magyar harapófogóba került, és a túlerővel szemben alulmaradt. A második év a központi hatalmak jelentős katonai fölényével zárult, de a döntést mégsem hozta meg. Nem kért békét sem Szerbia,...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) mellkisebb%C3%ADt%C3%A9s%20otthon fórumhoz témák:
Az esőerdők lakói Dél-Amerikában
Az amerikai esőerdők valaha a világ legfejlettebb civilizációinak adtak helyet, mint az inkáké az Andokban, a majáké vagy az aztékoké Közép-Amerikában. Ezek a népek nagy városokat építettek és magas szintre...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: A penészedés
...ellenére a megmaradt toxinok megbetegedést okozhatnak. Éppen ezért a takarmány értékelésekor a penészfertőzöttségen túl a takarmány mikotoxin-tartalmát is meg kell határozni. A mikotoxin-tartalom meghatározására biológiai, réteg-, gáz és nagynyomású folyadékkromatográfiás...
Érdekel a cikk folytatása? »Szénhidrátszegény édességek; fagyi, csoki torta és egyéb nyalánkságok
...160 fokra (középmelegre), egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütõpapírral. A csokoládét, a vajjal és a vízzel felmelegítjük, miközben kevergetjük. Amikor a csoki teljesen elolvadt, elzárjuk a gázt(forralni nem szabad). Beleontjuk...
Érdekel a cikk folytatása? »Gyógyszerallergia
...arc vizsgálata csalánkiütést, kiütést vagy angioödémát (duzzadt ajak, arc és nyelv) mutathat. Csökkent vérnyomás, zihálás és egyéb jelek anafilaxiás reakciót jelezhetnek. A bőrtesztelés segíthet a penicillin-típusú gyógyszerekre való allergia diagnosztizálásában....
Érdekel a cikk folytatása? »Lábgomba – az én történetem
...tenyésző faunától. A helyzet akkor lett ismételten rosszabb, mikor a munkám miatt sokszor kellett 24-36 órákat folyamatosan dolgozni és cipőm adta lehetőségek ismét visszahozták a lábgombát. Ekkortájt már nős voltam...
Érdekel a cikk folytatása? »A legtrendibb barna sminkek
...tűzmadár nevet viseli. Ennél a változatnál a szemhéjra erősen barnás-bronzos csillogó szemfestéket teszünk. Ha a szemfestéket nedves ecsettel kenjük fel, annak csillogó hatása lesz. Ha már megszáradt a festék, kenjünk...
Érdekel a cikk folytatása? »A nők megérzik a hűtlenséget!
...a még megmaradt jó érzéseit kapcsolatuknak. A női méltóságnak arra is ki kellene terjednie, hogy az asszony ne engedjen mást kettejük intim „porondjára”. Ahol én vagyok a nő, ott más...
Érdekel a cikk folytatása? »Thesszaloniki, a nyüzsgő nagyváros
...Bazilika hűvös falai közt megpihenhet a városnéző túrán kifáradt turista. Az ókori vízvezeték romjai mellett narancsfák zöldellenek és a város méltán híres török piacán a mediterrán piacok nyüzsgő forgataga sajátos...
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan állapítjuk meg, hogy mi normális és mi nem?
...népcsoportok mindenkor igyekeztek fenntartani hagyományaikat azáltal, hogy már kora gyermekkortól belecsöpögtették tagjaikba hiedelmeiket és törvényeiket. Az írott nyelv megjelenése előtt a hagyományokat papok, mesemondók és regösök adták át nemzedékről nemzedékre....
Érdekel a cikk folytatása? »