Pécs Baranya megye megyei jogú városa, az ország 5. legnagyobb települése. Így nem is csoda, hogy egy nap alatt közel se lehet végignézni azt a sok érdekességet, nevezetességet, amit a...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) mezőszemere görhe nap 2013 fórumhoz témák:
Zarándoklat a magyar El Caminon
...ösvényeken, azaz a természetben vezet, és a közbeeső településeket is érinti. Normál tempóban körülbelül 15 nap alatt járható végig, aki azonban kényelmesebben, lassabban szeretne a végére érni, szánjon rá 18-22...
Érdekel a cikk folytatása? »Hörghurut (bronchitisz)
...ráterjed az alsóbb lég utakra. A vírus-vagy baktériumfertőzés a légutakban nyálkahártya-duzzanatot és fokozott váladék termelődést okoz, ami a lélegzést nehezíti. Száraz, szaggató köhögéssel kezdődik, ami egy-két nap múlva nedves jellegűvé...
Érdekel a cikk folytatása? »Pohárvíz technika
...üres poharat és vidáman kezdjük el végezni a napi tevékenységünket. Szkeptikusak vagyunk, én is az voltam, de a problémánkra a válasz általában 72 órán belül megérkezik. Pontosan nem lehet meghatározni,...
Érdekel a cikk folytatása? »Fehérje allergia kutyáknál gazdi szemmel
...az álatok, ezért vásároltam a hentesnél nyúlhúst és azt főztem neki rizzsel minden nap. Úgy nézett ki a tesztelés, hogy 6 hétig csak a nyúlhúst ehette rizzsel, amitől teljesen tünetmentes...
Érdekel a cikk folytatása? »Kígyászkeselyű
...vörös arcával az afrikai szavannák feltűnő lakója. Megjelenése és viselkedése nagyban eltér a többi ragadozómadártól, mivel a földön él és meglepően magas. A nap folyamán egyedül vagy kisebb csoportban vadászik,...
Érdekel a cikk folytatása? »Velence látnivalói: Szent Márk Bazilika
...hatalmát képviselték éveken keresztül. Napóleon ezt a szimbólumot akarta megsemmisíteni azzal, hogy a szobrokat Párizsba vitette. Később az osztrákoknak köszönhetően kerültek vissza régi helyükre. Meghatározója a homlokzatnak továbbá a négy...
Érdekel a cikk folytatása? »A fényigény
...Míg júniusban a napsütéses órák száma naponta átlagosan 17 óra, januárban ez az idő napi 7 órára csökken. Nem csoda tehát, ha ilyenkor elfog bennünket a téli depresszió. Sajnos az...
Érdekel a cikk folytatása? »A fáraók földje – Egyiptom
...nagy böjt, a Ramadán ideje. Ez idő alatt a helyieknek napfelkeltétől napnyugtáig tilos enni, inni, cigarettázni és vízipipázni. Minden nap ellátogatnak a mecsetekbe imádkozni. Az ünnep végét többnapos ünnepséggel búcsúztatják....
Érdekel a cikk folytatása? »Kisiklottak (Derailed – 2005)
...ha megfelelő pénzforrással rendelkeznek, megműttetik a lányukat. Charles mindennap vonattal megy a munkahelyére, egyik nap összeismerkedik Lucindaval, aki egy gyönyörű és izgató hölgy. Charlesnak azonnal megtetszik a nő kisugárzása és...
Érdekel a cikk folytatása? »