A nagyhatalmak szerepe Százezer számra tódultak az emberek a legtöbb európai város utcáira, tereire 1945. május 8-án és a következő napokon – ünnepelték a győzelmet a fasizmus felett, és hálát...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) trendi frizurák 40 felett fórumhoz témák:
Kutyák rekeszsérve
Bélrészletek előesésekor a mellkas felett bél hangok is hallhatóak. Kopogtatásos vizsgálattal a mellkason tompulat kopogtatható ki; minden esetben meg kell azonban vizsgálni, nem felhalmozódott folyadék okozza-e a kopogtatási hang tompulatát....
Érdekel a cikk folytatása? »A számítógépek sem szeretik a kánikulát
Nyár végén megérkezett az igazi kánikula. Az irodákban is gyakran van 30 fok felett a hőmérséklet. Ez nem csak a dolgozóknak nehezíti meg a munkáját, hanem a számítógépeknek, notebookoknak és...
Érdekel a cikk folytatása? »Az ember belső, lelki világa
...A személyiség formájában az „Én” úrrá lesz saját tartalma felett, s mintegy saját szellemi elemei és a test fölé nő. Az „Én” lát, megfigyel, érez stb. A dolog képmása az...
Érdekel a cikk folytatása? »A Pettyes gőte élőhelye
Pettyes gőte Élőhelye: főként az alföldek lakója, de a domb- és hegyvidékeken is széltében megtalálható. Csak ritkán fordul elő 1000 m felett (pl. a Balkánon), de Karintiában 2250 m magasan...
Érdekel a cikk folytatása? »Eger látnivalói: a Bazilika
...Megállva a templom előtt a főhomlokzatot látjuk, amelyet az oszlopcsarnok ural. A korinthoszi oszlopok 17 m magasak. Felettük háromszög alakú oromzat található, amelyet Jézus életéből vett jelenetek díszítenek. Az oromzat...
Érdekel a cikk folytatása? »Gyomorgyűrű, avagy a végső megoldás…
Magyarország lakosságának 2/3-a túlsúlyos, ennek fele pedig kóros elhízásban szenved (40 kg/m2, testtömeg-index felett). Ez már súlyos egészségromláshoz is vezethet. A kóros elhízottak halálozási aránya 12-szerese az azonos korú, normál...
Érdekel a cikk folytatása? »Malagai katedrális
...fejezték be. A katedrális téglalap alapú egy hajóval és két folyosóval. A külső keleti és déli falai dísztelen, de így is lenyűgöző benyomást kelt. Bejárati kapu felett három hatalmas ívelt...
Érdekel a cikk folytatása? »Hányféle „Én”-ünk létezik?
...kötné össze, ha e sötét szakadékok felett nem ívelne át a híd, melyet emlékezetnek nevezünk. „Én”-ünk plaszticitása és változékonysága mindenekelőtt funkcionális, szerepszerű átalakulásaiban mutatkozik meg : a munkahelyén, vezetői beosztásában...
Érdekel a cikk folytatása? »Horvátország – az örök kedvenc
...készítsünk a parton, egy pálmafa alatt! Aki már megtapasztalta, hogy milyen végignézni egy naplementét a tenger felett, az mindig vissza fog vágyni Horvátországba! Kapcsolódó fórumok: inzulinpumpa beültetés hajdivat 40 felett...
Érdekel a cikk folytatása? »