Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Futásról kezdőknek

Futásról kezdőknek

A futás már régóta az erőnlét javításának és a fogyásnak az egyik legegyszerűbb de mégis nagyon hatékony módszere.
De mint minden eszköztől sokan azt várják, hogy nagyon rövid idő alatt látványos és csodaszámba menő eredményeket hoz, és amikor ez nem sikerül akkor nagy csalódások közepette hagyják abba a futást, a fogyókúrát.
A mai ember a türelmetlenség embere. Nem szeret várni, azonnal akarja az élet minden gyümölcsét, legyen az munka, beosztás, siker, lakás kapcsolat alkalmi vagy tartós partner.
A pénz uralma magával hozta ezt a látásmódot, azaz hogy a pénzért mindent azonnal meg lehet kapni. Az ebben a becsapós hogy azok is átvették, akiknek nincs meg feltétlenül az az anyagi fedezet, ami ehhez kell.

A futás pedig nem a gyors eredmények eszköze, de mégis jó néhányan annak tekintik és egy intenzív edzéssel akarnak gyorsan sokat elérni.
A futás viszont nem megvehető dolog, hanem egy folyamat, amihez hozzá kell szoktatni a szervezetet, izmokat, az ízületeket.
Alaposan fel kell készülni és meg kell tervezni az edzéseket és a terhelést folyamatosan szabad növelni.
A súlyfeleslegtől függően először hosszabb sétákkal, intenzív gyaloglással kell kezdeni, amelynek során az a cél, hogy megizzadjunk.
Ha már ez megy néhány kilométeren keresztül, akkor jöhet a könnyű kocogás, természetesen az ízületek, térd, boka, váll derék átmozgatása, bemelegítése után.
Eleinte mindig csak rövid kocogások, majd séta felváltva, amelyeket minden alkalommal lehet növelni. Nagyon fontos figyelni a szervezet reakcióira, ha megfájdul valamink azonnal abba kell hagyni.
Ha sikerül a fokozatosságot tartani és hetente két alkalommal rászánni az időt egy, másfél hónap alatt hozzá lehet szoktatni és elkezdeni a tényleges és kemény edzéseket.
Az intenzív legalább 30-40 percnyi folyamatos futások után elkezdődik a változás és a fogyás, mivel a test hozzááll a nagyobb igénybevételhez és felgyorsul az anyagcsere.
Ha van türelmünk, kitartásunk, akkor 3-5 hónap alatt látványos sikereket tudunk elérni .

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás