Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Géndiéta Dr. Johnson szerint

Géndiéta Dr. Johnson szerint

Dr. Johnson elmélete szerint, amit géndiétának neveztek el, ahhoz hogy a fogyás meginduljon az emberi szervezetben, aktiválni kell az úgynevezett karcsúság-gént. Az általa kidolgozott fogyókúrás módszer nem tartozik a villámdiéták közé, de kellő türelemmel ugyancsak látványos, és tartós eredményt érnek el a túlsúllyal küzdők, 8 kilótól is meg lehet szabadulni, mindössze 1 hónap alatt, úgy hogy a diéta szerint minden második nap olyan ételt lehet fogyasztani, amit csak szeretnénk.
Ez a fajta diéta már rengeteg embernek segített a kívánt testsúly elérésében, sikerének oka, hogy igyekszik azokat a problémás pontokat kiiktatni a diétából, amik betartása a legnagyobb kihívást jelenti a fogyókúrázik számára, és amitől a próbálkozás kudarcba fulladna.
Nem kell sokáig lemondani a kedvelt ételekről, az étrend nem egyhangú, és segítségül hívja a genetikát is a sikerhez, a minél gyorsabb, és minél kevesebb ráfordítással elérhető fogyáshoz.
A diéta jelszava az Up and Down, azaz fent és lent, ezek a napok váltogatják egymást az egy hónap alatt. Az Up-val jelölt napokon a fogyókúrázó azt ehet, amihez kedve van, de ezért cserébe a Down napokon (minden másnap) korlátokat kell állítani a bevitt kalória mennyiségét illetően. Így a fogyókúra ideje alatt sem lesz unalmas, egyhangú az étkezés, lényegében mindig csak 1-1 napot kell átvészelni. És melyik ez a gén, ami ebben segít? A gén neve SIRT1, ami Dr. Johnson elmélete szerint a karcsúság génje. Minden emberben és állatban megtalálható, szerepe, hogy akkor, amikor a szervezet nem jut elegendő táplálékhoz, akkor a tartalékokhoz nyúl, és azokat használja fel, hogy energiát nyerjen a szervezet normális működéséhez. Tehát, ha minden másnapi „éhezéssel” aktiválható ez a gén, hiszen ekkor a szervezet a az elraktározódott zsírt használja fel, így a súly csökken, de az értékes tápanyagokban sem szenvedünk hiányt, hiszen a koplalás csak állandó.
Tehát 1 nap koplalás-1 nap normál étkezés (nem mértéktelen habzsolás), és a felesleges kilók eltűnnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás