Gerincjóga

Fáj a háta? Fáj a gerince? Rossz a tartása? Semmi gond, önnek jógára van szüksége, mégpedig a gerincjógára. Amit lehet otthon is végezni, de lehet csoportosan edzőtermekben is. Talán csoportosan a legjobb végezni ezeket a gyakorlatokat, hisz az edzők vagy tornászok képzett szakemberekből állnak. És Budapesten kívül más városokban is van lehetőség csatlakozni jógacsoportokhoz.
Amúgy a gerincjóga erőt ad a hátnak, segít a helyes tartásban, helyreállítja az egészséges test fizikai állapotát. Az ülő életmód okozta károk kiküszöbölésében nagyon sokat segít, úgyhogy aki rettentő sokat ül, annak nagyon tudom ajánlani. Mint ahogy jómagamnak sem ártana. A gerincjóga még megelőzi a derékfájásokat. Aki például kemény ágyon fekszik, és reggelente arra ébred, hogy fáj az egész háta, őneki például kifejezetten ajánlott ez a jóga. Legalábbis amíg nem cseréli le az ágyát.
Elsődleges szerepe a megelőzés, illetve az utókezelés.
Ezt a jógát szerintem bárki végezheti, főleg az, akinek fáj a háta, dereka, gerince. Úgyhogy, jógára fel! Megyek én is! Mert rám is rám fér.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Leave a Reply