Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Harmónia testben és lélekben

Harmónia testben és lélekben

A mai rohanó világban az embereknek szükségük lenne egy kis pihenésre és kikapcsolódásra. A pénzt hajhászó és a munkamániás személyiség nem élhet teljes harmóniában a testével és a lelkiével egyaránt. A mindennapi megélhetési problémák, a stresszes helyzetek és a kommunikációs konfliktusok miatt egyre több ember szenved lelki eredetű betegségekben.

A mai ember egészen más típusú, mint elődeink: mindent most akar magának, kötöttségek nélkül! A mában él és nem foglalkozik a jövőben bekövetkező helyzetekkel. Az előbbiekben említett problémákra nyújt megoldást a jóga. A kikapcsolódni vágyó személy képessé válik arra, hogy irányítsa az érzelmeit, a vágyait és a testét. Kezelve ezzel a felmerülő problémákat és konfliktusokat.

A jóga szó a judzs szótőből származik, mely szanszkrit eredetű és többféle fordítása létezik: egyesít, összeköt, magát a szót egységként lehetne lefordítani. ,,Egységben az erő…”- ahogy tartja a híres közmondás. Ha tisztában vagyunk önmagunkkal és a lehetőségeinkkel sokkal könnyebben élhetjük az életünket.

A jógának többféle fajtája létezik, amelyeket különféle személyiségekhez alakítottak. Első ízben a hatha jóga terjedt el, manapság azonban egyre több fajtája válik népszerűvé. A különféle technikák számos lehetőséget nyújtanak céljaink eléréséhez, legyenek azok magánéleti vagy üzleti témakörűek. A jóga egyfajta út, melyen nekünk magunknak kell végig mennünk, senki sem járja végig helyettünk. A boldogság, az egészség és a lelki megnyugvás elérése csupán rajtunk áll. A kérdés már csak, hogy lépünk-e a céljaink megvalósulásáért?!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jógával a harmónia útján

Éljünk bárhol nagyvárosban vagy egy kis faluban, legyünk idősek vagy fiatalok, nők vagy férfiak egy …

Leave a Reply