Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Gomorgyűrű műtét után… Új élet!

Gomorgyűrű műtét után… Új élet!

A beavatkozás és az altatás miatt a műtét napján még nem tanácsos felkelni, a folyadék bevitelt infúzióval kell biztosítani, hiszen másnap reggel a nyeléspróba fogja megerősíteni a felhelyezés sikerét.
Az első un. szűkítésre az 5-6 héten kerül sor, addig először csak folyadékot, később már pépes ételeket is lehet fogyasztani. Természetesen ezen idő alatt biztosítani kell, hogy a szervezet számára elengedhetetlenül fontos és szükséges vitaminok, rostok, telítetlen zsírsavak, ásványanyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségű és minőségű pótlását. Általában a 4.alkalommal történő szűkítéskor (kb. a 5-6.hónap) alakul ki a megfelelő térfogatú járulékos gyomor a gyűrű feletti területen.
Addig azonban nagyon komolyan kell figyelni arra, hogy megtanuljon egy új életmód és táplálkozási szokást, amely a kalória csökkentés mellett a szervezet normál működését is biztosítja. Az alapelvek elsajátításával képes legyen testsúlyát hosszútávon kontroll alatt tartani, hogy a fogyás ne csak a műtét utáni időszakra szóljon, hanem egész életen át kitartson. Eredményes fogyás csak így és ezek szem előtt tartásával jöhet létre.
Meg kell említeni a fogyás lelki eredményét is. Egy kórosan elhízott ember felfedezi önmagát, sőt a környezete is felfedezi őt. A nők ismét csinos ruhákban járhatnak, véget érhet a „mindent takaró lebernyeg” viselése. A férfiak sportos alakot ölthetnek, és nem kell szégyenkezniük „tohonya” mozgásuk miatt.
Nagyon sok esetben a tartós fogyás segített a fogamzó képességben, már számtalan „gyűrűs” mamának sikerült egészséges babát a világra hoznia.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply