Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Gyerekek és a fogyókúra

Gyerekek és a fogyókúra

Az elhízás problémája nem csak a felnőtteket érinti, sajnos napjainkban egyre több gyermek válik túlsúlyossá, ami rendszerint a helytelen táplálkozási szokásokra (gyorséttermek, késői vacsorák) és a rendszeres mozgás hiányára vezethető vissza.
A normál testsúly eléréshez az első lépés: kiiktatni az étkezésből a káros anyagokat. Ilyenek a chipsek, pizzák (a legtöbb gyorséttermi étel), tésztafélék, vagy a cukros üdítőitalok, a rengeteg édesség. Sokkal könnyebb lesz betartani és elfogadni a szükségességét ennek az új étrendnek, ha a szülők is velük együtt betartják.
A gyorséttermi ételeket váltsák fel a fehér húsok, azaz baromfi és pulyka (sertés- és marhahúst is fogyaszthatnak, csak kisebb mennyiségben), a halak fogyasztása is egészséges, a tejtermékeknél válasszunk alacsonyabb zsírtartalmúakat, kerüljük a gyermek étrendének kialakításánál a hozzáadott cukrokat, ne egyenek sok zsírban sült ételeket, kerülni kell a telített zsírsavakat, és emellett kerüljenek előtérbe a zöldségek, gyümölcsök.
Ügyelni kell arra is, hogy sok folyadékot fogyasszanak (szigorúan cukormenteset, pl. magas kalcium tartalmú ásványvizet, ez telítettségérzést eredményez, és az anyagcserét is gyorsítja), és iktassuk be a mindennapjaikba a rendszeres mozgást is, pl.: a biciklizés, úszás vagy a különböző labdajátékok könnyen válhatnak a gyerekek kedvenc szabadidős tevékenységévé, a számítógép előtt való órákig tartó játék helyett. Vagy akár az egyszerű megoldások is sokat segíthetnek, mindennapi helyzetekben a kényelmes megoldás helyett válasszuk a több mozgással járót, például liftezés helyett használjuk a lépcsőt, autózás helyett biciklizzünk el együtt gyermekünkkel, hiszen ha a szülő is együtt sportol gyermekével, akkor ő kevésbé érzi az kötelező feladatnak, inkább játéknak, kikapcsolódásnak tekinti.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás