Kezdőlap / Egészség és fitness / Gyógyító csokoládé

Gyógyító csokoládé

Legyünk felnőttek, gyermekek, vagy idősek, alig van olyan ember, aki ne szeretné a csokoládét, ezt a finom, kakaós édességet! Bár bizonyos emberek nem tartják egészségesnek, mára kezd teljesen beigazolódni az a megállapítás, hogy bizony kis mennyiségben hasznos és egészséges élelmiszer. Jótékony hatást főleg természetesen a kakaóban gazdag étcsokoládé fejt ki, ami legalább 50% kakaót tartalmaz. Ezt azért fontos már az elején megjegyezni, mert az ennél alacsonyabb kakaótartalmú csokoládé általában nem fejt ki jótékony hatást szervezetünkre.
Az étcsoki többek között a következő hasznos anyagokat tartalmazza: teobromin és koffein, melyek serkenti az idegrendszert, élénkítőek; noradrenalin, ami a szervezet energiatartalékait mozgósítja; feniletilamin és anandamid az előbbi boldogságérzetet ad, az utóbbi fokozza az örömérzetet, mindkettő javítja a közérzetet; flavonidok, amik antioxidánsok, segítenek megkötni a szabad gyököket, így sok különféle betegség és az öregedés megelőzői; valamint foszfor, mely az emlékezés-képességet befolyásolja pozitívan.
Sok-sok hasznos anyag van tehát a csokoládéban, melyek miatt ajánlott rendszeres fogyasztása. Javítható vele a magas vérnyomás, a krónikus fáradtságérzet, sőt a memória is, így nem rossz ötlet vizsgák, fontos szellemi tevékenységek előtt csokoládét enni, hasznos a szívünknek is.
Amellett, hogy figyelni kell a megfelelő minőségre, a kakaótartalom is fontos. Ne válasszunk 50%-nál alacsonyabb kakaótartalmú csokit, mert abban elhanyagolható a jótékony anyagok hányada, csupán nassolásra való. Egy jobb minőségű 60-80%-os sokkal jobb. Hogy ne hízzunk el, nagyon fontos, hogy napi egy-két kocka étcsokoládénál többet ne fogyasszunk el. Ez a mennyiség általában nem jár elhízással, de elegendő a jótékony hatások eléréséhez.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás