Kezdőlap / Terhesség / Hányás és a hányinger

Hányás és a hányinger

Minden várandós nő életében megjelenik,ez a kellemetlen érzés,a hányinger.Ez a szűnni nem akaró émelygés gyötör minket éjjel-nappal és sokszor azt mondjuk,hogy már nem bírjuk tovább.A legrosszabb,mikor csak szenvedünk tőle,de kijönni nem akar semmi.
Vannak olyan olyan terhességek,amiket ez a tünet 9 hónapon keresztül elkísér,de vannak akiknek csak az első pár hónapban okoz gondot.És vannak olyanok akiknek egyáltalán nem is jelentkezik ez az érzés.Van aki végig hányja a terhesség időszakát,van aki pedig egyszer sem hány,csak gyötri az állandó émelygés.
Ez egy nagyon nehéz időszak a terhes nő életében,mert fél kimozdulni,útnak indulni,mert ugye azt előre nem tudhatjuk,hogy mikor tör ránk a “hánynom kell” érzés.
Erre a természetes dologra gyógyír igazából nincsen,csak enyhíteni lehet rajta.Erre valók a különböző hányingerre való gyógyszerek,vitaminok,amik szedése terhesség alatt javasolt.Ilyen például a Magne B6.
Reggeli émelygésre nagyon jó tipp,hogy amikor felébredtünk,nem ugrunk ki azonnal az ágyból.A fejünket sem emeljük fel,hanem szép lassan elfogyasztunk pár szem kekszet,és pár percig még abban a helyzetben pihenünk.Ezt érdemes kipróbálni,és máris jobban indul a nap,mert ezzel a módszerrel elkerülhetjük a reggeli szörnyű émelygést.A reggelire való kekszet,persze már előző este készítsük oda az ágyunk mellé,hogy ne kelljen felkelnünk,vagy ha otthon van párunk,biztosa ő is szívesen oda hozza nekünk.A napközbeni hányingerre is nagyon jó módszer,ha többször eszünk,egy keveset.A lényeg,hogy kerüljük,hogy sokáig üres legyen a gyomor,mert akkor biztos hányingerünk támad..
Ezekkel a módszerekkel könnyítsük meg minden napjainkat,és élvezzük a terhességet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Méhen kívüli terhesség okai és jelei

A kismamák nagy része nagyon aggódik az első pár hétben nehogy méhen kívül fejlődjön gyermekük, …

Hozzászólás