Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan készítsük el az ételeket, ha a nyers étrendet választjuk?

Hogyan készítsük el az ételeket, ha a nyers étrendet választjuk?

A nyers étrend az egyik leghatékonyabb étrend, ha fogyni szeretnénk. Mivel az ételeket e szerint az étrend szerint nem főzik vagy hőkezelik magas hőmérsékleten, ezért más módszerekkel kell őket előkészíteni, fogyaszthatóvá tenni.
Hogyan készítsük el a nyers ételeket?
1. Áztatás. A főzés során a növényekben lévő enzimek és vitaminok károsodnak, áztatással azonban megmaradnak. Az áztatás időtartama 2 órától egy teljes napig változhat, attól függően, hogy mit áztatunk. Az általános az egy éjszakai áztatás. A zöldségeket, magvakat, hüvelyeseket üvegtálba tesszük, és tiszta vizet adunk hozzájuk, majd éjszakára szobahőmérsékleten a vízben hagyjuk. A babféléket szükséges lehet egész nap áztatni. Felhasználás előtt alaposan öblítsük le őket.
2. Csíráztatás. A magvak és a hüvelyesek áztatás után ki tudnak csírázni. Egyes zöldségek is. Tehetjük őket csíráztató edénybe vagy másféle edénybe, egy-két nap alatt általában kihajtanak.
3. Szárítás. Ez tulajdonképpen alacsony hőmérsékleten való hőkezelés, vannak akik speciális készüléket használnak erre, mások a sütőben alacsony hőmérsékleten szárítják az ételeket.
4. Fermentálás vagy erjesztés
5. Savanyítás
6. Préselés vagy centrifugálás ha gyümölcs- vagy zöldségleveket szeretnénk készíteni.
Mindenkinek megfelelő-e a nyers étrend? Fontos, hogy mielőtt belevágnánk, kérdezzük meg az orvosunkat. Mivel a nyers étrend mellőz sok korábban fogyasztott ételt, lehet, hogy kedvezőtlen hatásokat tapasztalunk, ha egyébként valamilyen betegségben szenvedünk. Gyermekeknek semmiképpen nem ajánlott.
A kutatások nem mutatnak rá semmilyen olyan betegségre, amit a nyers étrend okozott volna. Azonban kicsit nehéz lehet azok számára, akik nincsenek hozzászokva a diétázáshoz.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás