Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Hozzuk formába magunkat jógával!

Hozzuk formába magunkat jógával!

Manapság számtalan módon tarthajuk kordában testünket, szinte minden évben beköszönt egy új mozgást fejlesztő irányzat, stílusunkra van bízva, melyikben találjuk meg igazán önmagunkat.
Mára már itthon is nagy népszerűségnek örvend egy ötezer éves múlttal rendelkező mozgás forma: a jóga. Azonban ez több, mint testmozgás. A jóga segítségével megismerhetjük önmagunkat, megtanulhatunk befelé figyelni saját érzéseinkre.
Gyökerei a hindu kultúrába nyúlnak vissza, a mondavilág szerint Siva fejlesztette ki a jóga gyakorlatokat. Mint minden filozófiának, a jógának is vannak eltérő irányzatai, melyeknél bizonyos pozitúrákat másképp neveztek el.
E műfaj elkötelezett hívei állítják, a jóga segítségével közelebb tudjuk hozni magunkhoz álmainkat és a megvalósulásukhoz vezető út is könnyebb, mindehhez csak végeznünk kell rendszeresen a gyakorlatokat. Így tudjuk felszabadítani a bennünk buzgó életenergiát, kreativitásunk is megnövekszik. Természetesen elegendhetetlen a kitartás és a szorgalom.
Sokan nincsenek megelégedve saját magukkal, leginkább ezeknek az embereknek ajánlott elkezdeni a gyakorlatokat, hogy összhangba kerüljön saját testével-lelkével, s ezáltal a
környezetére is pozitív hatást gyakorol. Javítja koncentrációs a képességet, mely által nem kell megerőltetnünk magunkat mindennapi feladataink ellátásához. Akár otthon is nekiállhatunk megtanulni, könyvek, oktató anyagok segítségével, akár jóga központban másokkal együtt végezhetjük a gyakorlatokat. Itt nincs megkötés, bárki bármikor nemtől, kortól függetlenül elkezdheti. Jógára fel!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Leave a Reply