Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Juharszirup alkalmazása a fogyásban

Juharszirup alkalmazása a fogyásban

A juharszirup alkalmazásával végzett fogyókúra a gyors eredményt elérő fogyókúrák közé tartozik, és mint ezek legtöbbje, eléggé kíméletlen. A folyadék-diéták kategóriájába sorolható, hiszen ezen módszer során sem szabad a szervezetbe szilárd ételt juttatni.
De miért is hatásos a juharszirup a kívánt súly elérésében? Az Észak-amerikai indiánok még édesítőszerként használták, a juharfa nedvéből állítható elő, ami eléggé munkaigényes feladat, így ezzel arányosan maga a juharszirup ára elég magas. A kúra azért hatásos, mert segíti a méreganyagok lebontását, azaz a méregtelenítést, erősíti az immunrendszert, a felesleges zsírt is felbontja. Tartalmaz vitaminokat is (B2, B5, B6, A, biotin, folsav), de ha ebbe a fogyókúrába kezdünk, ezt érdemes kiegészíteni multivitaminok szedésével.
A kúra alkalmazásával megszabadulhatunk heti 3-5 kg-tól is, de ennél több ideig tartó kúra esetén mindenképpen ki kell kérni orvosunk tanácsát, beleegyezését. Ne alkalmazzuk gyakran!
Elkészítéséhez szükség van 1,5 liter ásványvízre, 1,5 dl citromlére, 1,5 dl juharszirupra, és egy csipet cayenne borsra. Ebből a keverékből kell naponta legalább 6 pohárral elfogyasztani (min. 2 liter!). Ajánlott időtartama 10 nap. Emellett lehet grapefruit, narancs frissen facsart levét, csipkebogyó-, borsmenta- vagy kamillateát inni, és természetesen méregtelenítő teát, a nap lezárásaként – ez fokozza a méreganyagok lebontását, oldja a felhalmozódott salakanyagokat.
Ha letelt a 10 nap, fontos, hogy ne egyszerre térjünk vissza a szervezet számára most még megterhelő étrendhez, hanem iktassunk be pár napot, amíg inkább csak zöldségleveseket, gyümölcsöt, salátát juttatunk a szervezetbe (hal, hús, tojás, tészták, édesség, kávé tiltott a kúra utáni 3 napban).

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás