Kezdőlap / Divat-szépség / Könnyű torna a tökéletes hasizomért!

Könnyű torna a tökéletes hasizomért!

Nagyon sok problémát okoz a has. Ezt a műtéti beavatkozást szükségessé tevő petyhüdt hasfalak éppúgy bizonyítják, mint a műtétre nem kerülő, de nagyon gyakori kisebb-nagyobb pocak. A petyhüdt hasfal operációjával foglalkozó fejezetben már részletesen megbeszéltük, hogy miért veszíti el olyan könnyen a nők hasfala a kívánatos feszességet. A megfelelő és rendszeresen végzett tornagyakorlatok azonban nemcsak a hasfal rugalmasságának a megőrzésében segítenek, hanem megkönnyítik a has bőre alatt lerakódott zsírszövet felhasználását is. A következő gyakorlatokat tanácsoljuk.
• Feküdjön a hátára, nyújtsa ki a karját a test mellett. Hirtelen emelje magasba a lábát úgy, hogy lehetőség szerint még a medencéje is megemelkedjék egy kissé, majd lassan engedje vissza a kiindulási helyzetbe. Közben tenyerével támaszkodjon a talajra. Ötször ismételje.
• Maradjon háton fekve, a törzs mellett kinyújtott karral. Hajlítsa be a térdét, majd lassan emelje és süllyessze a csípőjét tízszer egymás után.
• Háton fekve fonja össze kezét a tarkó alatt. Most húzza fel először a bal lábát és próbálja meg a térdét a jobb könyökével megérinteni, majd fordítva. Ötször ismételje.
• Üljön a padlóra nyújtott lábbal, és a felsőtestét döntse kissé hátra, karját pedig nyújtsa vízszintesen oldalra. Ezután emelje meg egy kissé az egyik lábát, és körözzön vele kifelé háromszor, majd tegye le és végezze el a gyakorlatot a másik lábával is. Kifáradásig váltogassa.
Ajánlani lehet még a hasizomzat masszírozását is. Ezt mindenki maga is elvégezheti. Háton fekve, enyhe nyomással, simogató mozdulatokkal kell masszírozni a hasat 2-3 percen át. Semmiképpen sem szabad túlságosan erős nyomást alkalmazni. Fontos a masszírozás iránya. A jobb oldalon kezdjük, és itt alulról felfelé haladjunk, majd felül jobbról balra masszírozzunk, végül a baloldalon felülről lefelé. Ilyen irányban körkörösen is simogathatjuk a hasat. Ha ezt reggel, felkelés előtt végezzük, akkor megkönnyítjük a székletürítést is.
Most is érvényes, hogy nem kell az összes gyakorlatot elvégezni. Napi 3-4 percnyi hasizomgyakorlat teljesen elegendő. Válasszuk ki a nekünk legkellemesebb gyakorlatokat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply