Kezdőlap / Állatok / Kutya / Kutyagyógyszerek otthon

Kutyagyógyszerek otthon

Nemcsak a család számára, de külön a kutya részére is hasznos lehet a leggyakrabban használt szerekből egy kis házi gyógyszertárat összeállítani – különösen, ha utazásra is magunkkal visszük kedvencüket-, már csak azért is, mert nem minden embereknél használt gyógyszer alkalmas állatok gyógyítására. Különösen a bélműködés zavarai esetén használt készítmények jó, ha mindig van kéznél vannak, pl. széntabletta. Kötszerek, vatta, leukoplaszt és sebfertőtlenítő minden bizonnyal saját elsősegély csomagunkban is megtalálhatók. Ha homokos strandon szeretnénk élvezni a nyár örömeit, vigyünk magunkkal folyékony fültisztító szert és egy finom csipeszt is a kutya számára. A homok és a befurakodó toklászok fülgyulladást okozhatnak. Tengerparti nyaralásra vigyünk magunkkal a kutya bőrét kíméletesen tisztító fürdőszert,érzékeny bőrű állatoknál ezzel enyhíthetjük a sós víz okozta viszketegséget. Ha olyan vidékre utazunk, ahol sok a kullancs, vigyünk magunkkal kullancscsipeszt (gyógyszertárakban kapható) A kullancsok veszélyes betegségeket terjesztenek, teljes egészükben el kell távolítani őket
Autóban nyitott ablakon bevágó huzat izgatja a kötőhártyát ,hosszabb utakra ezért ajánlatos bórvizet is magunkkal vinni. Könnyebb megfázások esetén nyálkaoldó hatású készítmények is hatásosan csökkentik a köhögési ingert. Enyhébb fájdalmakra aszpirint is adhatunk; káros mellékhatásokra hosszú ideig tartó aszpirinkúra esetén kell számítani. Vannak kutyák, amelyek még éhgyomorra is nehezen viselik a hosszabb utazásokat; utazás előtt fél-egy órával adjunk nekik kifejezetten utazási betegség ellen ható gyógyszert. Különböző készítmények vannak forgalomban,rövidebb utakon próbáljuk ki,hogy a mi kutyánknál melyik szer a leghatékonyabb. Úti felszerelésünk teljessé válik, ha lekerekített végű ollót és törés ellen fém- vagy műanyag tokba helyezett hőmérőt is viszünk magunkkal.
A gyógyszeres dobozon feltüntetett lejárati időt mindig vegyük figyelembe, lejárt gyógyszert a kutyánknak sem szabad adni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ausztrál silky terrier

Közepes termetű, izmos kutya. Feje hosszúkás, szeme kék. Fülei fejéhez simulnak. Kissé magas ágyéka van, …

Hozzászólás