Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Lovaglás mint fogyókúra

Lovaglás mint fogyókúra

A fogyókúra talán napjaink egyik leginkább olyan témája ami majd mindenkit foglalkoztat rövidebb hosszabb ideig. Sokan próbálják, küzdenek vele, vagy csak szeretnének nekikezdeni, és halogatják egyre.
Sokan nem szeretnek éhezni, sokan nem tudják megtalálni azt a mozgáskultúrát, mozgásformát vagy sportot, ami révén elősegíthetik a saját fogyásukat.
A futás mindenki számára elérhető és rendkívül költségtakarékos mozgási, fogyási lehetőség, de tagadhatatlan, hogy kicsit unalmas, monoton és nagyon sok akarat kell hozzá. A magam részéről ez utóbbi két momentuma az, ami vonzóvá teszi, de mivel mindenki más nem csoda ha másoknak éppen ez az ami miatt nem jön be.
A lovaglás lehet egy olyan sportolási alternatíva, ami ugyan nem olyan olcsó, mint a futás, de intenzív, változatos, folyamatos koncentrációt igényel, és alaposan megdolgoztatja a test minden porcikáját.
A friss levegő a folyamatos figyelem, amely egy ló irányításához szükséges rendkívüli módon sok energiát emészt fel és ezért a lovaglás a futáshoz hasonlóan nagyon jó a fogyásban és alakformálásban.
Természetesen a lovaglásban nem a fogyás az elsődleges, hanem inkább csak hasznos folyomány, mivel a lóval való foglalkozás, az ápolás, takarítás, etetés, a lovaglás az irányítás megtanulása, és mindezek végén az önálló lovaglás olyan élménycsomag, amely kevés más dologgal hasonlítható össze.
Tagadhatatlan, hogy van költsége ami miatt nem nevezhető a futással egyenrangú sportnak, ahogy már említettem, legalábbis ebből a szempontból.
Viszont az az élmény, amit egy lovastúrán megtapasztal az ember, azt máshol nem kaphatja meg. Egy erdei túra egészen más élményeket rejt lovon, mint gyalogosan, és egészen más az a fáradtság, ami egy egész napos lovaglás után jelentkezik, mint amit egy gyalogtúra jelent.
A ló, a természet szeretete a mozgás öröme egy nagyszerű hobbivá teszi ezt a sportot, és mintegy bonuszként jelenti, jelentheti a fogyást is anélkül, hogy erre külön energiát vagy plusz pénzt fordított volna az ember. Ha tehát valaki a fogyasztószerekre szánt pénzből lovaglóórákat vesz és rendszeresen eljár lovagolni, akkor nagyjából azonos áron ezerszer több élmény és öröm éri, amihez még a fogyás is társul, ezért mindenkinek javaslom aki szereti a lovakat s a természetet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply