Lúgosítás

Manapság egyre több embert érint a savasodás, a helytelen táplálkozás és stressz miatt, ennek következtében szervezetünk PH egyensúlya felborulhat, a savas irányba tolódik el. Ez különböző betegségekkel, és a fogak romlásával járhat. A szervezet egyensúlya a lúgosító diétával állítható vissza. Lúgosító diéta idején nem ajánlott az antibiotikumok fogyasztása.
A lúgosításnak számos pozitív hatása van, de persze ezt a diétát sem szabad túlzásba vinni.
Elérhető vele súlyveszteség, majd a kapott testsúly megtartása, megszűnnek az emésztési zavarok, szebb lesz a bőr, nyugodtabb alvást eredményez, csökkentheti az allergiás tüneteket is. Erősen lúgosító ételek a spenót, mazsola, banán, zeller. Lúgosító hatásúak még a lekvár, a méz, tea, kakaó, különböző zöldségek, gyümölcsök. Fontos tudni, hogy a lúgosító diéta során nem zárjuk ki teljesen a savasító hatással rendelkező táplálékot, hanem csak korlátozott mértékben fogyaszthatóak. Lényeges a változatos étrend. Azonban arra figyeli kell, hogy ez a diéta nem veszi figyelembe a táplálkozás egyéb irányelveit, így a diétát kombinálnunk kell az egészséges életmód tanácsaival. Savas hatást előidéző ételek a magas fehérjetartalmú sajtok, húsfélék, tojás, gabonafélékből készült ételek, teljes tej, joghurtok, egyéb tejtermékek, néhány halféle, édességek. Az is segíthet a diéta során ha a tofut, szóját részesítjük előnyben. Kerüljük a nagyon savasító élelmiszereket, ne fogyasszunk 90 napnál régebben legyártott táplálékot, és mindenképpen kerüljük el a génkezelt termékeket. A legjobb pedig ha az egész diéta alatt lúgosító hatású ásványvizet fogyasztunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply