Kezdőlap / Üzlet / Marketing / Marketing mix: Provision of Service

Marketing mix: Provision of Service

A szolgáltatás tárgyi környezetének a vizsgálása nagy szerepet kap ebben a részben.
Nem mindegy, hogy egy adott cég, hitelintézet milyen környezeti feltételekkel rendelkezik, hiszen nagy mértékben befolyásolhatja egyes potenciális ügyfelek álláspontjait.
Egy banknak, hitelintézetnek érdeke, hogy egy stabil, családias környezeti feltételeket biztosítson a szolgáltatás igénybevételekor az ember számára.
Ha megnézzük először az OTP Bankot, rögtön elmondhatjuk róla, hogy mivel a város központjában fekszik forgalmas körforgalomnál, nem biztosít parkolási lehetőséget az ügyfelei számára. Az ember csak busszal vagy gyalogosan közelíti meg, ha kocsival is megy, akkor pedig parkolási díjat kell fizetnie.
Sajnálatos módon sokszor előfordul az úgynevezett központi szerver probléma, ami miatt nem is tudnak fogadni ügyfeleket.
Ha egy ügyfél sorra kerül, rendelkezésére áll egy irodai toll és papír, amelyet a bank biztosít közvetlenül.
Várakozni általában minden ember utál, főleg ha félóránál többet kell időznie egy helyen.
A bank a várakozás enyhítésére bőr székeket és asztalokat állítatott fel, hogy azok az emberek kényelmességét szolgálják.
Az alkalmazottak viselkedése komoly és magabiztos, mindenki egyenruhát visel.
Utolsó lépésként vessünk egy pillantást a CIB Bankra, földrajzi helyzetileg nem kedvezőbb, mint az OTP, hiszen parkolási lehetőséget nem nagyon tud biztosítani. Az ügyfeleknek automatán keresztül kell kiválasztaniuk az érdekelt szolgáltatást. A bankban kevés szék és asztal található, ez azt jelenti, ha sokan vannak az embereknek álldogálniuk kell.
Prospektusokat szabadon el lehet vinni, ki vannak függesztve egy állványra. A hőmérséklet átlagos és az alkalmazottak is tájékozottak.
Biztonsági őr őrzi a hitelintézet nyugalmát és figyel arra, hogy a munkatársaknak és az ügyfeleknek ne essék valamiféle bántódásuk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen előnyökkel jár az Affiliate program a kereskedőnek?

Affiliate marketing az egyik legjobb és leginkább sikeres online hirdetési lehetőség. Aminek az egyszerűsége mellett …

Leave a Reply