Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Nyúl és tengerimalac együtt?

Nyúl és tengerimalac együtt?

Egyre többen választanak rágcsálókat házi kedvencként, viszont kevesen rendelkeznek kellő ismerettel a tartásukat illetően.
Szerencsés párosítás a törpenyúl-tengerimalac, de természetesen gondosan kell választanunk!
Mivel a nyúl olykor rugdos, fontos, hogy nőstény nyuszit válasszunk, mert a hím az ivarérettség után szexuálisan aktív, és agresszívvá válik, bánthatja a malacunkat!
Etetésüket illetően nincsenek komolyabb gondok, a hobbiállat kereskedésekben található nyúltápok tökéletesen fedezik a malacka tápanyag-bevitelét is, így nem kell külön etetni őket.
Mivel a tengerimalachoz rendszertanilag a nyúl áll legközelebb, emésztésük, és felépítésük rendkívül hasonló, szükségleteik azonosak.
Fontos, hogy mindig legyen előttük friss ivóvíz, és széna!
A széna nem csak finom csemege, de mentálisan is serkenti őket, bujkálhatnak közte.

A tengerimalacnak nem szabad mókuskereket, vagy ahhoz hasonló játékot betenni!
Könnyen beszorulhat, illetve megijedhet tőle!
Az üres WC papír guriga tökéletes játszásra, és mindemellett a fogak koptatására is alkalmas!
Már könnyen beszerezhetünk mind a nyuszink, mind a tengerimalacunk számára is hámot, és ezáltal elvihetjük őket a parkba, vagy erdőbe sétálni.
Bár ezek a kis állatkák termetüket tekintve kicsik, mozgásigényük mégis nagy, így – amennyiben ketrecben, vagy terráriumban tartjuk őket – ha csak tehetjük, vigyük ki őket az udvarra, hadd szaladgáljanak, legelésszenek!
Ha macskát, vagy kutyát is tartunk, illetve a szomszédos telkeken található valamelyik ezek közül, akkor mindig legyünk a kis kedvenceink nyomában, ne hagyjuk őket felügyelet nélkül a szabadban!

Mind a nyúl, mind a tengerimalac társas lények, amennyiben van egy játszótársuk, gyorsabban fejlődnek, és sokkal örömtelibbé tehetjük életüket!
A társas nyulak, malacok étvágya is jobb, egymástól tanulnak, mentálisan kiegyensúlyozottabbak.

De mielőtt elhatároznánk magunkat, nagyon fontos, hogy reális képet alkossunk arról, hogy van-e elég szabadidőnk, és kapacitásunk arra, hogy a szükséges módon ellássuk őket, hiszen bármennyire is örömteli nevelésük, minden állat tartása óriási fegyelemmel és gondviseléssel jár!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aranyhörcsög

Az aranyhörcsögöt mint hobbiállatot mindössze száz éve fedezték fel, és azóta tartják kis kedvencként. A …

Leave a Reply