Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Őszi gyümölcsök – őszi méregtelenítés

Őszi gyümölcsök – őszi méregtelenítés

Az ősz kezdetével új gyümölcsök kerülnek a piacok, üzletek polcaira, és mivel itt az új évszak, érdemes egy méregtelenítő kúrába fogni, hogy a nyár során a jégrémek, a strandon elfogyasztott főtt kukorica vagy kürtös kalács miatt felszedett plusz kilókat gyorsan eltüntessük. Az alábbi diétával villámgyorsan megszabadulhatunk 3 kilótól, úgy hogy a vércukorszintünket is kiegyensúlyozott szinten tartjuk. És mivel érhetjük el? Az ősz legjellemzőbb gyümölcsével, a szőlővel.
Tehát, ha csak egy kis túlsúllyal küzdesz, akkor néhány napnyi eltérés a megszokott étrendtől, és visszanyerheted legjobb formádat. De arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy ezt a kúrát csak 1-3 napig lehet végezni, mivel nagyon megterheli a szervezetet. A lényeg a tisztítás, méregtelenítés. És ezt a szőlőben található anyagok elősegítik, azáltal hogy fokozzák a bélműködést, emellett a benne található rengeteg vitamin az immunrendszert is erősíti, és felkészíti a hűvösebb időjárásra.
A kúra megkezdésének feltétele, hogy egy nappal előtte már ne nagyon terheljük a szervezetünket, inkább csak könnyű ételeket együnk, és fogyasszunk sok folyadékot, de a kávé ás alkoholt semmiképp. Mielőtt elkezdjük a kúrát, este igyunk meg két dl vízbe belekevert lenmagot, ez is az anyagcsere működésének fokozásában segít.
A folyadékfogyasztásra nagyon kell figyelni, a napi két-két és fél liter vízfogyasztásnak meg kell lennie (gyógytea, és higított gyümölcslé is lehet). A szőlőnapok után pedig természetesen ne kezdjünk el azonnal falni, fokozatosan szoktassuk vissza a szervezetet a rendes étkezéshez.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás