Kezdőlap / Sztárdiéták / Pataki Zitának bejött a Hot Iron

Pataki Zitának bejött a Hot Iron

Sok olvasónak bizonyára ismeretlen a kifejezés: Hot Iron. Jelentése forró vas, és egy meglehetősen újdonságszámba menő fitneszirányzat viseli e fantázianevet.
A Hot Iron súlyzórudas, zenére végzett csoportos edzés, melynek hatékony alakformáló hatást tulajdonítanak. Minden résztvevő minimális súllyal kezdi a gyakorlatokat, a terhelést fokozatosan, egyénre szabottan növelik.
A súlyzókat megtartva támadóállások, guggolások követik egymást, az edzést nyújtógyakorlatokkal zárják.
A tréning három fokozatú, az első három hónapban kezdőknek, a második három hónapban haladóknak, a harmadik három hónapban profiknak nevezik a résztvevőket. A csúcseredményt 9 hónap elteltével érik el: lényegesen csökken a testzsírszázalék, erősödik és formálódik az izomzat, javul az állóképesség, nő a csontsűrűség, erősödik a szív- és érrendszer, javul a vérkeringés, jobb lesz az izmok vérellátása.
Pataki Zita, az RTL Klub csinos időjósa három éve kezdte a Hot Iront, és hetente kétszer-háromszor járt edzésre. Néhány hónap elteltével már tapasztalta magán a változást: apadó kilók, tónusos izmok, feszesebb bőr. Egy női magazinnak elárulta, hogy annyit ehetett, amennyi jól esett, mert ez a mozgásforma elégette a kalóriákat.
Minden korosztálynak ajánlottak ezek a gyakorlatok, természetesen a nehézségi fokot az életkorhoz és az erőnléthez kell igazítani. Bár az emberek 85 százaléka nem szereti a határait feszegetni, és inkább az ún. komfortzónában szeret edzeni, az irányzat hívei meg vannak győződve arról, hogy érdemes egyénre szabott maximális terheléssel dolgozni. A komfortzónában való testmozgás ugyanis csak a szinten tartáshoz elég, alakformáláshoz, fogyáshoz kicsit át kell lépni fizikai teljesítményünk határait.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogynak a magyar celebhölgyek

Tóth Gabi pár évvel ezelőtti önmagához képest jelentős átalakuláson ment át. A fiatal énekesnő saját …

Leave a Reply