Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Teremtsünk magunknak egy jobb életet…de hogyan?

Teremtsünk magunknak egy jobb életet…de hogyan?

A mai rohanó világunkban ahogy látom, az emberek többségének sajnálatos módon abból áll az élete, hogy reggel felkel (vagy éppen milyen műszakos ugye), elmegy dolgozni, ott vagy jól érzi magát, vagy nem. A munka végeztével hazamegy, valamit ténykedik, és hopp, már véget is ért egy szokványos hétfő. A hetek, hónapok végtelen körforgása alatt pedig gyakorlatilag elpazarolja az életét, megfosztva magát azoktól az élményektől, amikre valójában vágyik. De lehet-e ezen változtatni? Az én szubjektív véleményem szerint igen.
Én ironikus módon szerencsésnek találom magam, mert talán a világ legnegatívabb embereivel dolgozom együtt, mindenben csak a rosszat, a felmerülő problémákat és akadályokat látják. Nem tagadom, ezeket is figyelembe kell venni, de nem irányíthat minket mindig a félelem. Én pont ezért látom a negatív példát, és tudatosan a jó dolgokra koncentrálok helyettük. Mondjuk úgy, hogy némiképp befolyásolom a dolgokat, egy úgynevezett agykontroll technikával.
Hogy ez mi is? Szakzsargonnal élve neuro longvisztikus programozás, vagy ahogy mindenhol láthatjuk, az NLP. Tény, nagyon titokzatosan hangzik a dolog, már-már keleti misztikum jut eszembe a nyugat technológiájával összekapcsolva. És ha hiszed, ha nem, kedves olvasó, nem is ütöttem annyira mellé. Az emberek a nyugati kultúrában a fogyasztásra vannak nevelve, a munkára, sikerorientáltságra. Ez talán jól van így, talán nem, mindenki eldöntheti magának. Azonban nem mindegy, hogy ezt az utat hogyan visszük végig életünk folyamán.
Választhatunk úgy, hogy visz minket az ár, az események véletlenszerű sodrása, és azt kapjuk, amit kapjuk. Eközben talán félünk a változásoktól, és bár sok szépet és jót szeretnénk, tudjuk talán azt is, hogy mitől lennénk boldogok, nem lépjük meg azokat a lépéseket, melyek ezekhez az eredményekhez vezetnének. Vagy élünk egy kicsit másképp. És itt jön az agykontroll. Ha hagyjuk a legendákat és a misztikumot mára, gyakorlatilag arról van szó, hogy képesek vagyunk befolyásolni a tudatalattinkat, és ezáltal a napi életünket is.
Nem azt mondom, hogy olyan egyszerű megoldás az életre, és nyilván nem is tudunk mindent elérni vele. De sokat tudunk változtatni. Hogy mit is kell tennünk? Erre vannak különféle kurzusok az országban, ahol elsajátíthatjuk a tudást jól képzett előadóktól, tanároktól. Egy meditatív állapotba kellene kerülnünk -itt jön a kelet misztikuma-, és azokra a célokra fókuszálni, amiket szeretnénk elérni, amikre ténylegesen vágyunk. Ezalatt a folyamat alatt gyakorlatilag beprogramozzuk az agyunkat -és megérkeztünk a nyugat technológiájához-, és a mindennapi életünkben ezeknek a céloknak a megvalósításhoz hatékonyabb módszereket találunk, olyan dolgokat vehetünk észre, amiket addig talán nem. Tudom, ez hihetetlenül hangzik, már-már amolyan guru filozófia, de hát egy próbát megérhet.
De mikre lehet még alkalmazni ezt a módszert? Növelni az önbizalmunkat, ami valljuk be, mostanában nem nagyon van senkinek. Vagy éppen a memóriánkat tudjuk fejleszteni. Ez kiváltképp hasznos a családapáknak, akik munka után betérve a feleségtől szóban kapott lista szerint akarnak bevásárolni. Ha jobban megjegyezzük, mindent megveszünk, és legalább ezért nincs vita otthon. És amit talán a legjobban kedvelek, az az, hogy befolyásolni tudom a kedélyállapotom. Én is voltam negatív ember, de megtanultam azt is, hogy ha nem is segít a pozitív hozzáállás, legalább jobban érzem magam. És ha már jobban érzem magam, az emberekhez is jobban viszonyulok, így ők is hozzám, ami által megint ott tartunk, hogy sikeresebbek lehetünk az életben számost területen.
Kedves olvasó, most talán azt gondolod magadban, hogy ez egy new age katyvasz, amivel csak pénzt akarnak kicsikarni tőled. Ez mindenképp a te döntésed, mellesleg megjegyezném, hogy ingyen is hozzá lehet jutni anyagokhoz. Egy valamire azonban ennek a módszernek is szüksége van. Rád. Hogy rálépj az útra, ahol elérheted a céljaidat, megnyugvást és boldogságot találhatsz, s a szürke tömegben mosolyogva, aranyszínben járkálva mindenki csak azt gondolja magában, amikor rád pillant: hogy csinálja, hogy ilyen boldog?

Ezt mindenképpen olvasd el!

Relaxáció az agykontrollban

Bizonyára tapasztaltad már, hogy az álom és az ébrenlét határán lenni milyen kellemes és nyugodt …

Hozzászólás