Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Zsírégető edzés a hatékony fogyókúráért

Zsírégető edzés a hatékony fogyókúráért

A fogyókúrák sikerességét jelentősen befolyásolja, hogy az új étrend mellé beépítjük-e mindennapjainkba a rendszeres mozgást is. Minden internetes, televíziós fórum, és az írott sajtó sem győzi hangsúlyozni a mozgás fontosságát, hiszen ennek hiánya tekinthető az elhízás legnagyobb kockázatának.

A leghatékonyabb zsírégető edzésformák közé sorolják a kardio edzést, erősítő edzéssel kombinálva, párosítva. És fontos a rendszeresség is, mindenképpen javasolt heti 2-3 edzést tartani, és megfelelően végezni a feladatokat, mert sokszor az egyes edzésmódok rosszul történő elvégzése miatt nem látjuk az eredményességet a befektetett munka után.
Kardio edzésformák közé tartozik a futás, a biciklizés, a taposógép, lépcsőzés, úszás. Ezeknél a mozgásformáknál akkor érhető el nagyobb hatékonyság, ha változó intenzitással végezzük a feladatokat (ez fokozza az antioxidáns termelődést, serkenti az anyagcserét, zsírégetést), tehát egy nagyobb erőkifejtést követ egy kis „lazítás”, majd újra erősebb intenzitású rész következzen, és váltogathatjuk ezen szakaszok hosszát is (nem utolsósorban, ezzel a monotonitás is elkerülhető).
Ezt követheti az erősítő edzés, hiszen az izmok is rengeteg kalóriát égetnek el, az izomtömeg nagyságnak növekedésével egyenes arányban nő a felhasznált energia, és így az elégetett kalória is. Tehát az erősítő edzések fontossága sem elhanyagolható. Arra kell törekedni, hogy a test lehető legtöbb izomcsoportját átmozgassuk, ne csak egy-egy területet. Ebben érdemes egy edző segítéségét kérni, aki személyre szabottan meg tudja határozni, hogy milyen feladatsorokat, milyen módon és milyen ismétlésszámmal végezzünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply