Kezdőlap / Divat-szépség / Zsírleszívás

Zsírleszívás

Elsősorban öröklött hajlammal magyarázható a túlságosan dús csípő kialakulása. Ha az anyának nagyon hangsúlyozott a csípője, akkor leányán is hasonló állapot kialakulására számíthatunk. A másik fontos ok a bőséges és nagy energiatartalmú táplálék, hiszen a zsírraktárak nem véletlenül telnek meg. Az orvostudomány az ilyen jellegzetes elhelyezkedésű zsírpárnák elnevezésére nagyon találó kifejezést talált: lovaglónadrág-jelenségről szokás beszélni. A kifejezés magyarázata az, hogy bizonyos lovaglónadrág – az úgynevezett bricsesz – kifejezetten széles oldalrésszel készül, és ehhez hasonlóan torzulhat el a nők csípője is.
A csípőn, a fartájékon és a combon lerakódott zsír eltávolításának elvileg kétféle módja lehetséges: az egyik esetben szívással, a másik esetben műtéttel, szikével csökkentjük a túlságosan felszaporodott, felesleges zsírszövet mennyiségét. Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai. A korszerű tendencia egyre inkább a zsírleszívást (liposuctio) részesíti előnyben, mert a beavatkozás aránylag kisebb és alig képződnek hegek. A zsírleszívással elérhető eredmények azonban nem mindig kielégítőek, ezért nem okos dolog feltétlenül ehhez a módszerhez ragaszkodni.
A zsírleszívás szempontjából a legnagyobb hátrányt az előrehaladott életkor jelenti. A bőrnek ugyanis még kellően rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a zsír eltávolítása után a szükséges mértékben össze tudjon húzódni. A fiatal nőbetegek kezelése nem jár ezért nehézséggel, de körülbelül negyvenéves kor után a bár rugalmassága fokozatosan csökkenni kezd. Ha a bőr visszafejlődése a zsírleszívás után nem megfelelő, akkor nem kielégítő a kapott eredmény sem.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply