Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / 10 ok, amiért nem fogyunk

10 ok, amiért nem fogyunk

Sokan szenvednek túlsúlyban a rohanó életstílus, a nem megfelelő étkezés és a mozgás hiánya miatt. Van, hogy hiába próbálunk meg mindent, hiábavalónak tűnik az erőfeszítésünk. Kipróbálunk fogyókúrás szereket, étrendeket, edzeni megyünk, mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Mindez nem elég azonban, meg kell változtatnunk nemcsak az étkezési szokásainkat, de a hozzáállásunkat is. Mi lehet az oka, ha még mozgás és diéta mellett sem fogyunk?
1. A hozzáállásunkon sok múlik. Mennyire vesszük komolyan a fogyókúrát, tényleg le akarunk fogyni?
2. Étkezési szokások. Mondjunk nemet a repetára, egészséges ételeket együnk, de azt is megfelelő adagban. Kerüljük az olajos és a gyorsételeket – tegyük szokásunkká, és igyekezzünk betartani akkor is, ha vendégségbe megyünk.
3. Az életmód sokat számít, ha fogyni akarunk. Az ebéd utáni alvás vagy tévézés nem éppen a legjobb ötlet, inkább menjünk egyet sétálni, vagy végezzünk egy kis házimunkát evés után, így a zsír nem tárolódik el.
4. A mozgás alapvető, és nem mindegy, milyen mozgásformát választunk. A futás vagy a biciklizés is például tökéletesen fitten tarthat minket.
5. A környezeten is sok múlik. Ha olyannal élünk együtt, aki egész nap nassol, akkor valószínűleg nekünk is nehezebb ellenállni a finom falatoknak. A mi egészséges szokásaink azonban rá is hatással lesznek.
6. Ne féljünk támogatást kérni barátainktól, családunktól, testvérünktől. Beszélgessünk olyanokkal, akik edzeni járnak vagy diétáznak. Támogatás híján egyedül érezhetjük magunkat, vagy nem leszünk elégedettek az eredménnyel.
7. A mentális egészség is fontos, nem csak a fizikai. Nem mindig vagyunk ráhangolva a szigorú edzésre, ilyenkor inkább végezzünk könnyebb gyakorlatokat vagy jógázzunk, menjünk el sétálni.
8. Tűzzün ki célt magunk elé. Ha nem tiszta a célunk, lehet, hogy tényleg nem fogunk tudni fogyni. Mennyi idő alatt és mennyit szeretnénk fogyni?
9. Legyünk rugalmasak, változtassunk életmódunkon és szokásainkon.
10. Fogadjuk el, hogy hibázhatunk. Az első kudarcok eltéríthetnek a céltól, mert azt hisszük, hogy mindig hibázni fogunk. Ne felejtsük, hogy senki sem lehet tökéletes minden nap.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás