Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Elfoglalt nők és a fogyás

Elfoglalt nők és a fogyás

Egy dolgozó nő nagyon sok szerepnek kell hogy megfeleljen – legyen tökéletes feleség és anya, de jó alkalmazott vagy sikeres üzletasszony is egyben. Sok nőnek nem jut ideje a mozgásra, és ennek következtében felrakódhatnak a plusz kilók. A mozgáshiány miatt gyakran más trükkökhöz fordulunk az áhított fogyás érdekében – nem reggelizünk, kevesebbet eszünk, mint kellene, népszerű de haszontalan diétákba vágunk bele, koplalunk. Ettől azonban hiába várjuk az eredményt, vagy rögtön visszaszedjük a leadott egy-két kilót, vagy megbetegszünk. Néhány szempontot érdemes szem előtt tartani, még akkor is, ha nincs időnk a mozgásra.
Szánjunk időt az étkezésre! Sok nő számára probléma, hogy nincs idejük enni. Csak bekapunk egy pár falatot abból, amit éppen találunk, aztán rohanunk dolgozni. Ez nem egészséges, fontos lenne leülni minden étkezéskor, eleget enni és alaposan megrágni az ételt.
Ne hagyjuk ki a reggelit! Ezt sokszor azért tesszük, mert azt hisszük, így majd fogyunk, de ez sem jó megoldás. Ha nem eszünk, nem lesz energiánk sem a munkához, sem a háztartáshoz. Fontos a rendes reggeli, de az ebéd is, máskülönben az egészségünk látja kárát.
Igyunk sok vizet a nap folyamán. Sokan elfeledkezünk erről munka közben, vagy nem akarunk sűrűn a mosdóba járni, pedig a víz fontos lenne, mert segít az emésztésben és a méregtelenítésben.
Mozogjunk akkor is, ha nincs időnk tornázni. Lift helyett például használjuk a lépcsőt. Ha ülőmunkát végzünk, keljünk fel gyakran a székből és mozogjunk kicsit. Ha tömegközlekedéssel járunk, hazafelé leszállhatunk egy-két megállóval előbb, hogy sétáljunk egy kicsit hazafelé.
Igyekezzünk egészségesen étkezni. Nem biztos, hogy az összes bevitt kalóriát el tudjuk égetni, kerüljük ezért inkább a fehér rizst, cukrot, zsíros tejet. Együnk több gyümölcsöt, párolt zöldséget, és igyunk zöld teát, ami gyorsítja az anyagcserét.
A megfelelő mennyiségű alvás minden dolgozó nő számára alapvető dolog lenne. Az alvás a stressz szintjét is csökkenti, fontos volna, hogy reggelente kipihenten tudjunk ébredni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás