Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Italporok a fogyásért

Italporok a fogyásért

A fogyókúrák legnehezebb pillanata általában az éhségérzet legyőzése, a csábító ételek mellőzése. Azok számára, akik nehezen bírják a éhséget, megoldás lehet az italporok segítségével történő fogyókúra, mivel ezek mellett az embernek nem érez éhséget, telítettségérzetet okoz a szervezet számára, ugyanakkor a ma kapható italporok tartalmazzák az összes szükséges tápanyagot. Pozitív tulajdonsága még, hogy egyszerűen alkalmazható, nem kell energiát fektetni abba, hogy pontosan megjegyezzük: mikor, mit kell enni, vagy mikor, hány kalória megengedett, hogy amit fogyasztunk éppen mennyi szénhidrátot tartalmaz. Emellett nem kell sok időt fordítani az elkészítésére, míg egy diétás étrend hozzávalóinak beszerzése, majd az elkészítés elég időigényes munka (természetesen alkalmazás előtt háziorvos tanácsát érdemes kikérni).
Vannak italporok, amelyek fehérjét tartalmaznak (L-karnitin), ezzel elősegítve a zsír lebontását, fokozza az izomépítést. A szénhidrátok felszívódását pedig a creatin-monohidrát akadályozza meg. A benne található vitaminok pedig a megfelelő erőnlét fenntartásáért felelősek. Általában több ízben kaphatóak, de ezek alkalmazása mellett is fontos a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás (napi 2-2,5 liter).
Vannak italporok, amelyek az anyagcsere fokozásával érik el a kívánt eredményt, amiért az aminosavak felelnek, egyensúlyba hozzák a vércukorszintet, ezzel elkerülhető a hirtelen, hullámokban jelentkező éhségérzet.
Ásványi anyagok és rostok ugyanígy felfedezhető az italporokban (fajtától függően), a minél hatékonyabb zsírégetés érdekében, elkerülve az éhségérzetet.
És vannak mesterséges hozzávalókat nélkülöző, tisztán növényi alapú porok is (árpa – szárítva), aminek anyagcsere gyorsító hatása van, alacsony szinten tartva az inzulint, elűzi az éhséget.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás