Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A 90 napos diéta lényege

A 90 napos diéta lényege

A nők (leginkább) örök problémája az ideális testsúlyuk eléréséért való harc. Ehhez ma már számos fogyókúrás módszer közül választhatnak, bár természetesen az is elég nagy feladat/probléma, hogy megtalálják azt a módszert, ami a számukra a leginkább megfelelő, a leginkább eredményes (hosszú távon is). Vannak, akik vállalják egész életmódjuk átalakítását is, vannak akik, egyszerűbb megoldásokat keresne (bár ez is egyéntől függ, hogy kinek mi jelenti az egyszerű megoldást).

Az egyik népszerű módszer a fogyókúrázók körében a 90 napos diéta, amely a teljes étrend átalakításával garantálja a súlycsökkenést, hosszú távon is, úgy hogy nem kell félni a pluszkilók „visszakúszásától”, mivel a diéta az egész szervezet működését változtatja meg.
A 90 nap lényege, hogy 4 napos időközönként ismétlődik az étrend (az egyes étkezési időszakban fogyasztható ételtípusok), minden napra meg van határozva, hogy adott nap milyen típusú étel fogyasztható: protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok követik egymást. Ezt pontosan be kell tartani, a napokat nem lehet felcserélni. Havonta egyszer be kell iktatni egy víznapot, amit gyümölcs-, majd proteinnapnak kell követnie. A 90 nap letelte után pedig vissza lehet térni a megszokott étkezéshez, azt az egy feltétel betartva, hogy az utána következő 90 napban is csak gyümölcsöt fogyasztunk reggelire.
Az diéta elmélete azon alapszik, hogy az eltérő ételfajták lebontását más és más emésztőnedvek végzik. Az emberek általában viszont olyan ételeket fogyasztanak egyszerre, amiknek emésztéséhez éppen ellentétes emésztőnedvek kellenek, amelyek „kioltják” egymást. A diéta pedig ezt igyekszik kiküszöbölni, ezért vezet eredményre, ha egy nap csak egyféle ételtípusba tartozó ételt fogyasztunk, ha megfelelően párosítjuk azokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply