Kezdőlap / Divat-szépség / A bőrt károsító hatások

A bőrt károsító hatások

A bőrt nemcsak belülről, a szervezetből érhetik kedvezőtlen hatások, hanem a külvilág ártalmai is fenyegetik. Ez a megállapítás ma még érvényesebb, mint régebben. A levegő szennyezettsége már olyan mértékű, hogy az egészséges, a terhelésnek ellenálló bár sem képes könnyen elviselni. Ha azonban a bőr tápláltsága nem a legjobb, ha a bőrápolás kifogásolható, akkor a külvilágból származó károsító anyagok kedvezőtlen hatásai szinte elkerülhetetlenek.
A bőr a külvilág károsító hatásait saját védőberendezésével, a bőr savköpenyével igyekszik távol tartani. Ez a köpeny természetes védőréteg, amely megakadályozza, hogy a baktériumok vagy az egyéb kórokozók behatoljanak a bőrbe. A savköpenyt azonban a nem megfelelően végzett bőrápolás újra és újra károsítani tudja. A védőréteget a bérünk gyorsan újjáépíti, időközben azonban fokozott fertőzési veszéllyel kell számolnunk. A legokosabb az, ha kozmetikustól kérünk tanácsot arról, hogy melyek azok a szépségápoló szerek, amelyek a savköpenyt megkímélik, és segítenek abban, hogy mielőbb újraképződjék.
Sokkal nagyobb veszélyt jelent a bár számára a napsugárzás. Erre a veszélyre az előző fejezetekben ismételten fel is hívtuk a figyelmet. A napfény természetesen csodálatos, barnának lenni pedig divatos. Szervezetünknek szüksége is van a napra, hiszen például az életfontosságú D-vitamint csakis a napsütés hatására tudjuk előállítani. A napsütésnek kifejezetten jó hatása van testünkre, lelkünkre, de a túlságosan sok már nem egészséges. Minden tavasszal fel kell tenni önmagunknak a kérdést: mennyi napot tud a bérünk a károsodás veszélye nélkül elviselni? Erre a kérdésre itt csak nagyon általános választ tudunk adni. Legkevésbé a húsz évnél fiatalabbaknak árt a napsütés. Abban a korban még nem túlságosan érzékeny a bőr. Húsz év felett azonban fokozódni kezd a bőr érzékenysége.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply