Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A hízás leggyorsabb módjai

A hízás leggyorsabb módjai

Azok, akik keményen megdolgoznak a fogyásért, tudják, hogy egy-két kilót is milyen nehéz leadni. Ellenben hízni a világ legkönnyebb dolga annak, aki még hajlamos is rá. Néhány kilót úgy látszik napok alatt fel lehet szedni, de leadni sokkal tovább tart. Lássunk néhány általános dolgot, ami hízáshoz vezethet.

Étkezések kihagyása
Az emberi szervezet kicsit szokatlanul viselkedik, amikor úgy találja, hogy éhezés fenyeget. Ilyenkor felhalmozza az ételt zsír formájában, mert azt hiszi, hogy nincs mit enni. Elég, ha csak kihagyunk egy-egy étkezést, a következő nagy része már el is fog tárolódni. Ez különösen igaz a reggeli kihagyására, mivel éjszaka jó pár óráig eleve nem ettünk.

Aggodalmaskodás
Az aggodalom, a stressz, a depresszió megnöveli olyan hormonok szintjét, amelyek súlynövekedést okoznak. Elég csak annyi, ha nem alszunk eleget, mert ilyenkor a szervezet még jobban dolgozik, hogy felszabadítsa a stresszellenes-súlynövelő hormonokat. Ráadásul több ébren töltött óránk is marad az evésre.

Zöldséghiány
A zöldségek gazdagak vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban. Ha sok rostot fogyasztunk, akkor nem halmozódnak úgy fel a zsírok. Ha kevés zöldséget fogyasszunk, akkor viszont több hely marad a nehezebb és hizlalóbb ételek számára.

Nassolás
Az étkezések közötti nassolás az egyik főbűnös a kilók gyarapodásáért. A legtöbb rágcsálnivaló tele van cukorral és zsiradékkal, és ha még valamilyen cukros üdítőt is iszunk melléjük, akkor a kilók nagyon hamar felkúsznak.

Nagy adagok
Ez érvényes az otthoni tálalási szokásra is, meg az éttermekre is. A szervezetünk egyszerre egy adott mennyiségű kalóriával tud megbirkózni, a többit egyszerűen zsírként tárolja el.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply