Kezdőlap / Állatok / Hüllők / A leopárd gekkó tartása

A leopárd gekkó tartása

Tartásuk nem túl nehéz, azonban alapvető szükségleteikre fontos odafigyelnünk. Annak ellenére, hogy könnyen tarthatók, egyáltalán nem igénytelenek. Egy hím mellett több nőstényt is tarthatunk. Társasági állatok, de jobb, ha több hímet nem tartunk egy helyen, mert azok agresszívak lehetnek egymással. Egy 100*50*40es terrárium elegendő egy hím és két- három nőstény tartásához. Több állatot ne zsúfoljunk össze mert ez stresszessé teheti őket, és nem is mutatnak jól. Talajként a sivatagi kvarc homok a legalkalmasabb, ebből 4-5 cm-t is elhelyezhetünk nekik. Talajcsere nem szükséges túl gyakran, de az ürüléket rendszeresen el kell távolítani.
Dekorációnak tehetünk hátteret, köveket, tisztított fadarabokat, kérgeket, növényeket is ültethetünk a homokba azonban ezeket gyakran kiássák. A folyadékot cseppek formájában veszik magukhoz, ezért mindennap permetezzünk a terrárium belső falára vizet, ez a páratartalom fenntartásához is megfelelő tevékenység. Nagyobb vizes tál nem szükséges, ne feledkezzünk el róla, hogy a gekkók sivatagi állatok, úgyhogy nem biztos, hogy jó szemmel néznek egy úszómedencét. Alakítsunk ki nekik külön napozóhelyet is, sütkérezni kifejezetten szeretnek. Néha napoztassuk is állatainkat, ha van rá lehetőség, hiszen a D vitamin számukra is szükséges. A búvóhelyekről se feledkezzünk meg, ebből annyi szükséges ahány gekkót tartunk. Erre a legjobb a kisállat kereskedésekben kapható fakéregből készült hengeres alagút, de akár kókuszhéjat is helyezhetünk el állatainknak.
A hőmérséklet nappal legyen 25-30 fokos, éjjel azonban a szobahőmérséklet is teljesen megfelelő. Egy kis odafigyeléssel gekkóink sokáig egzotikus díszei lehetnek egy jól berendezett terráriumnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bordás gőte

Jegyei: feltűnően erőteljes alkatú gőte, lapos és széles fején kicsiny gombszemekkel, bőre szemölcsös, izmos lábain …

Leave a Reply