Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A nyers étrend alapjai

A nyers étrend alapjai

A nyers étrend a második legjobb diétának számít, ha fogyni akarunk, legalábbis a kansasi egyetem kutatásai szerint. Hat hónapon keresztül hasonlított össze különböző diétákat egy 22 fős szakértői csoport, akik között legtöbben orvosok, dietetikusok és más étrenddel foglalkozó kutatók. Mintegy 20 diétát vizsgáltak meg, és rangsorolták őket aszerint, hogy mennyire könnyen követhetőek, mennyi idő alatt lehet velük lefogyni, mennyire tartós a fogyás és hogy mennyire biztonságosak.
Mi is az a nyers étrend? Egy Maximillian Benner nevű orvos vezette be a köztudatba az 1800-as években, igazából a vegetáriánus étrend egy változata. A nyers ételek azok, amelyek nincsenek megfőzve vagy hőkezelve, feldolgozva. Az étrend szerint az ételeket nyersen kellene elfogyasztanunk – elsősorban zöldségeket, illetve gyümölcsöket, magvakat, dióféléket és más organikus ételeket. Emellett még sok más ételféleség is ide tartozhat, attól függően, hogy milyen étrenden vagyunk.
Fogyhatunk-e nyers étrenddel? A válasz határozott igen, mivel a nyers étrend többnyire rostban és fehérjékben gazdag ételekből áll. Ezek nemcsak kulcsfontosságúak a fogyásnál, hanem tovább jóllakottnak is érezhetjük magunkat tőlük. A várt eredmény érdekében azonban a nyers étrendet hosszabb időn keresztül érdemes betartanunk.
A nyers étrendet a fogyás egyik legjobb módjaként tartják számon. Az egyik legbiztonságosabb is, de érdemes kikérnünk orvos tanácsát előtte. Előbb vagy utóbb mindenképpen megfelelő eredményt hoz. A nehézséget az okozhatja, hogy meg kell tanulni a megszokottól eltérően elkészíteni és elfogyasztani az ételeket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás