Kezdőlap / Testépítés / A testépítés alapjai

A testépítés alapjai

A testépítés egy teljes életmód.Aki testépítésbe kezd, először is életmódot kell változtatnia.

Egészségesen kell élnie. Nem szabad dohányoznia és alkoholt fogyasztania,valamint rengeteget kell sportolnia mert anélkül nem lehet ezt folytatni.

A testépítés nincs életkorhoz és nemhez kötve.Bárki bármikor elkezdheti csak elég elszánt legyen és ne adja fel közben.Ezt persze könnyű mondani.ezért érdemes egy szakember véleményét is kikérni mielőtt valaki belekezd.Egy alapos, átfogó orvosi kivizsgálás sem árt mielőtt a nagy edzésbe belefognánk.
A testépítést végezhetjük otthon is , feltéve ha vannak hozzá gépeink de érdemesebb inkább egy edzőterembe járni és ott szakemberek segítségével és oda figyelése mellett végezni a tréninget.

Nem feltétlenül kell akkora izmokat növesztenünk elég csak a szinten tartás végett edzenünk de ezt inkább mindenki döntse el saját maga.Ha valaki csak pár kilót szeretne leadni az is nyugodtan mehet edzőterembe és ott tornázhat kedvére.De vannak olyanok is akiknek ez az életcéljuk na nekik már speciális étrendre és sok minden egyébre van szükségük,de mi maradjunk csak a pár kiló fölösleg leadásánál.
Annyi azért biztos ha személyi edzőnk is van lehet könnyebben boldogulunk.
És a kezdet nehéz csak amikor már megszokjuk a rendszeres mozgást akkor már nincs is semmi gond.Az első pár nap biztosan nagyon nehéz de ha ezt túléltük, akkor már félsikert könyvelhetünk el magunknak.
Tehát kezdjünk el rendszeresen mozogni és a többi már jön magától még az is lehet, hogy az esti futás közben ismeretséget kötünk.Jó mozgást mindenkinek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply