Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Amit mindenképp kerüljünk, ha nem akarunk hízni

Amit mindenképp kerüljünk, ha nem akarunk hízni

Ha csak egy kicsit is hajlamosak vagyunk a hízásra, érdemes néhány dolgot elkerülnünk, máskülönben a fogyásért tett erőfeszítéseink ellenére igencsak nehéz lesz a kilók leadása.

A zsírosabb ízletesebb
Az olajban sült ételek sokkal több zsiradékot tartalmaznak, mint képzelnénk. A bundázott ételek ráadásul még egy plusz hatalmas adag olajat szívnak magukba. A készételek sokféle telített zsírt tartalmaznak, és egyikük sem könnyen feldolgozható a szervezet számára. Igaz, hogy ízletesek, de a hízáshoz is nagy mértékben hozzájárulnak.

Gyorséttermi ételek
A gyorséttermi ételek úgy vannak kitalálva, hogy függőségig menően jó ízük legyen. Tele vannak édesítőszerrel, cukorral, sóval, olajjal, ízfokozóval, nem is csoda, ha jobbnak találjuk, mint az otthonit, és ezért veszélyes, ha gyakran fogyasztunk ilyen ételeket.

Édesszájúság
Ha ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy étkezés után mindig fogyasszunk valamilyen desszertet vagy cukros üdítőt, az komoly akadálya lehet a fogyásnak. Az sem jó ötlet, ha az édességet szem előtt tartjuk. Az ilyen csemegézés nem is képzeljük milyen gyorsan gazdagabbá tesz minket pár kilóval.

Zsírszegény ételek kerülése
Sok élelmiszer elérhető már zsírszegény változatban, mint például a tejtermékek vagy a majonéz. Lehet, hogy néha többe kerülnek, mint a megszokott, és lehet, hogy nem olyan ízletesek, de ha fogyni akarunk, akkor igenis számít, hogy kevesebb zsírt fogyasztunk. A zsírszegény változatokra átállva akár gyorsan le is adhatunk jó pár kilót.

A testmozgás hiánya
Általános hiba, hogy sokan abbahagyják a mozgást, amint elérték a kitűzött súlyt. A súlyunk megtartása érdekében azonban életmódváltásra és rendszeres mozgásra van szükség. Amint abbahagyjuk a testmozgást, a kilókat könnyen visszaszedhetjük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply