Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az egészséges diéta megtervezése

Az egészséges diéta megtervezése

Az egészséges étkezés nem valamiféle szigorú táplálkozási filozófia, amely szerint irreálisan vékonynak kell lennünk, és meg kell vonnunk magunktól mindent, amit szeretünk. Annál inkább arról szól, hogy érezzük jól magunkat, legyünk energiával teliek, és igyekezzünk olyan egészségesek maradni, amennyire csak lehet. Mindezt megtanulhatjuk néhány táplálkozási ismeret elsajátítása által, amelyeket aztán úgy használhatunk, ahogy az nekünk a legmegfelelőbb.
Az egészséges étkezés azzal kezdődik, hogy megtanulunk okosan enni – nem csak az fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy hogyan. Jól megválasztott ételeink csökkenthetik egyes betegségek kockázatát, például a keringési betegségekét, a rákét, a cukorbetegségét, és felvehetjük a harcot a depresszióval. Ha az egészséges étkezés szokássá válik, akkor több lesz az energiánk, memóriánk javuhat, és kedélyállapotunk is stabilizálódik. Az egészséges ételek széles skálája áll rendelkezésünkre, megtanulhatjuk, hogyan állítsunk össze egy jól megtervezett diétát.

Készüljünk fel a sikerre! Úgy tervezzük meg a diétát, hogy kisebb, kivitelezhető lépéseket tegyünk és nagy drasztikus váltás helyett. Ha elkötelezettek vagyunk, hamarabb fogunk egészségesen étkezni, mint gondolnánk. 
egyszerűsítsünk. Ahelyett, hogy a kalóriszámlálással és az adagok nagyságával lennénk folyton elfoglalva, inkább arra gondoljunk, hogy ételeink színesek, változatosak és frissek legyenek. Így könnyebb jobb döntéseket hoznunk. Koncentráljunk azokra az ételekre, amelyeket szeretünk, és olyan receptekre, amelyek tartalmaznak friss hozzávalókat. Így az ételeink egészségesebbek és ízletesebbek lesznek.
Kezdjük lassan, és fokozatosan változtassunk. Ha egyszerre akarunk mindent megváltoztatni, az legtöbbször oda vezet, hogy csalunk, vagy feladjuk azt, amit elterveztünk. Tegyünk kisebb lépéseket, például együnk egy nap egyszer vegyes salátát, vagy főzéshez használjunk olívaolajat vaj helyett. 
Minden változtatás számít. Nem kell tökéletesnek lennünk, nem kell mellőznünk mindent, amit szeretünk ahhoz, hogy étrendünk egészséges legyen. A hosszú távú cél az, hogy jól érezzük magunkat, legyen sok energiánk, és megelőzzük a betegségeket. Ne keserítsenek el hibák minket, minden lépés számít.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás