Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Az egészséges táplálkozás.

Az egészséges táplálkozás.

Az egészséges táplálkozás nem fárasztó.
Hogyan lehet olyan életszakaszban egészségesen táplálkozni, amikor nagyon kevés idő jut bonyolult ételek elkészítésére? Kevés időt igényel az elkészítése és mégis értékes táplálék a gyümölcsből, a nyers zöldségből, diófélékből, joghurtból, sajtból, teljes kiőrlésű kenyérből összeállított étel. Munkát takaríthatunk, ha olyan zöldségféléket fogyasztunk, melyek nyersen is ehetők, mint a karalábé, édeskömény, sárgarépa, zeller, paradicsom, uborka és paprika. A vegyes saláták előre is elkészíthetők, ha a salátaöntetet külön tárolja. Az is praktikus, ha a gabonát vagy krumplit előre megfőzi és később sajttal, salátával vagy szósszal kiegészíti. Sok mindent ehet egy kézzel – karján a kisbabával vagy szoptatás közben. Készítsen oda a szoptatáshoz diófélét, egy szelet kenyeret, egy kis zöldséget és innivalót, és már meg is van a tízórai vagy épp az uzsonna.
Kérem, vegye figyelembe!
Talán nem táplálkozik különösebben egészségesen, és előnyben részesíti a pizzát, a gyorséttermi menüket és a kólát vagy a nagyon zsíros kosztot és sok édességet. A szoptatás ettől még sikerül – még azok az anyák is jól tudják kisbabájukat a mellükön táplálni, akik egyoldalúan táplálkoznak. A tejmirigyek elvonják testétől azt, ami a jó minőségű tejhez szükséges. Mindez azonban az Ön kárára történik. Ezért a változatos, értékes étrend mindenképpen javasolt saját jobb közérzete miatt. Mindez a kiegészítő táplálkozás bevezetése után gyermeke számára is fontos.
Most ne diétázzon!
A szoptatás nem alkalmas időpont a diétára és fogyókúrára. Szervezetének most minden tartalékára szüksége van. Mindkettőjük szempontjából jobb a normális, lassú fogyás a szülés után. Nem előnyös, ha havi két kilónál többet ad le.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás

A zsírégető program során fogyasztott élelmiszerek nem különlegesek.
A menüben számos általánosan kedvelt étel megtalálható, a hozzávalókért csupán a konyhaszekrénybe vagy a hűtőbe kell benyúlni. A zsírégető receptek friss gyümölcs, zöldség, hús, hal és szárnyas ínycsiklandozó kombinációit tartalmazzák.
A zsírégető program során soha nem lesz éhes. A gyors zsírégető program ideje alatt pedig annyi nyers és párolt zöldséget ehet, amennyi csak jólesik, míg a súlyfenntartó szakasz során zsírégető ételek széles választékából lehet válogatni. Csábító receptajánlatok és menüminták segítenek a karcsúság felé vezető úton.

Keveseknek adatik meg a lehetőség,hogy teljes elszigeteltségben fogyókúrázhassanak. Többnyire a diéta ideje
alatt is gondoskodnunk kell családunkról, és ha valaki egyedül él, akkor is figyelembe kell venni a munkaebédeket, baráti vacsorákat, ünnepeket.
A gyors zsírégető program idején folyamatosan szem előtt kell tartani a célt. A tizennegyedik nap letelte után
máris a súlyfenntartó program következik, amely különféle helyzetekre kínál menümintákat. Nincs szükség sem-
milyen speciális sütés-főzési módszerre. A receptek könnyedén elkészíthetők, és a nyersanyagok méricskélésével sem kell bajlódni. A kalóriák számolgatására sincs szükség. A program titka, hogy megismeri, mely ételek segítik a zsírégetést, és ezeket mikor és hogyan kell fogyasztani.
Az elhízott emberek derekán éktelenkedő úszógumiért a mértéktelen evés a felelős. Egyértelmű, hogy a vágyott karcsú vonalak eléréséért és megtartásáért változtatnunk kell étkezési szokásainkon. A súlyfenntartó program
pont ebben nyújt segítséget: az itt ismertetett változatos zsírégető recepteket alkalmazva az elért káprázatos
eredmények könnyedén megtarthatók.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás