Kezdőlap / Tag Archives: allergia (page 16)

Tag Archives: allergia

Allergia vizsgálatok

Allergia vizsgálatokkal meghatározhatjuk azokat az anyagokat, amelyekre a vizsgált személy allergiás. Milyen allergia vizsgálatok vannak? Sok módszer van az allergia vizsgálatra. A leggyakoribbak ezek közül a következők: – Bőrtesztek – Eltörléses vizsgálatok – Vérvizsgálat BŐRTESZT Bőrteszt a leggyakrabban alkalmazott allergia teszt. A teszten belül az egyik általános módszer a pötty …

Érdekel a cikk folytatása? »

Kizárásos diéta alkalmazása allergia esetén

Kizárásos diéta alkalmazása allergia esetén: A legtöbb orvos ma már elfogadja, hogy olykor ételérzékenység állhat olyan idült betegségek mögött, amilyen az izületi gyulladás, Chron-betegség, a hiperaktivitás. Sok más olyan betegséget is ismerünk, amelyet kizárásos diétával hatékonyan lehet kezelni. A módszer lényege, hogy egy bizonyos gyanús élelmiszert kiküszöbölnek az étrendből, majd …

Érdekel a cikk folytatása? »

A parlagfű allergia kezelése

„Jobb megelőzni, mint gyógyítani”, ez legyen a mottó, amikor a parlagfű allergia kezeléséről beszélünk. Ha tudja, hogy allergiás a parlagfű pollenjére, akkor jobb, ha az orvosi kezelést a pollen szezon megkezdése előtt elkezdi. Bár nem lehet megúszni a parlagfű pollenjével való találkozást, érdemes tisztában lenni vele, hogy az ország mely …

Érdekel a cikk folytatása? »

Új allergén a fogászatban-a titánium

Az, hogy a fogászati allergia előfordulása a ami napig nehezen diagnosztizálható, két okra vezethető vissza. A fogászatban használt fémek által okozott allergiás tünetek általában kései reakciókat váltanak ki, és akár a beavatkozás után, évekkel később is jelentkezhetnek. A fémallergia tünetei igen széles skálán mozognak, így a betegek gyakran maguk sem …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer-adalékanyagok és tartósítószerek

Manapság már több ezer anyagot adhatnak hozzá az élelmiszerekhez, hogy különböző színűvé és ízűvé tegyék őket, esetleg hogy a tartósságukat meghosszabbítsák. Az adalékanyagok általában, csak egy nagyon kis részét teszik ki az élelmiszereknek, de már ezek a csekély mennyiségek is okozhatnak, különböző gyanús reakciókat. Az élelmiszer-adalékanyagok közé a következő csoportok …

Érdekel a cikk folytatása? »

Allergia ellen – természetesen

Gyógyszer. Sok ember számára jelenti ez a szó egy-egy betegség, tünet kezelését. Azonban mégsem biztos, hogy hosszú távon a szó modern értelmében vett, mesterségesen létrehozott készítményeket érdemes szem előtt tartani. Fájnak a végtagok, az ízületek, a fejünk, görcsöl a hasunk? Vegyünk be bátran egy fájdalomcsillapítót, és a gond négy, hat, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A parlagfű allergia tünetei

A parlagfű allergia tünetei ugyanazok, mint az összes többi pollen allergia esetén, mint például a szénanátha. Ezek a parlagfű allergia által előidézett tünetek, az immunrendszer kóros reakcióját váltják ki. Amikor a pollenek (allergének) bejutnak a szervezetbe, oly módon, hogy az ember belélegzi őket az immunrendszer megpróbálja eltávolítani ezeket az allergéneket …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az illatallergia

Ön egyes emberek illatát undorítónak, míg mások illatát csábítónak tartja? Ez nem illatallergia, csak annak látszik, ismerje meg a valódi illatallergiát! A parfümöket és különböző illatosító anyagokat már évszázadok óta használnak, hogy elűzzék a kellemetlen szagokat. Ezeket minden nap használják az emberek milliói szerte a világon. Azonban vannak egyesek, akik …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan alakulnak ki az élelmiszer-allergiás reakciók?

Az allergéneket az élelmiszer összetevőben kell keresni, méghozzá azokat, amelyek felelősek az allergiás reakció kialakulásáért. Ezek általában olyan fehérjék, melyek ellenállnak a hőnek, a főzésnek, a savnak a gyomorban, és a bél emésztő enzimeinek. Ennek eredményeképpen, az allergének túlélik az utat a gyomorba, és a gyomor nyálkahártyáján keresztül bejutnak a …

Érdekel a cikk folytatása? »