Kezdőlap / Tag Archives: diéta (page 23)

Tag Archives: diéta

Géndiéta Dr. Johnson szerint

Dr. Johnson elmélete szerint, amit géndiétának neveztek el, ahhoz hogy a fogyás meginduljon az emberi szervezetben, aktiválni kell az úgynevezett karcsúság-gént. Az általa kidolgozott fogyókúrás módszer nem tartozik a villámdiéták közé, de kellő türelemmel ugyancsak látványos, és tartós eredményt érnek el a túlsúllyal küzdők, 8 kilótól is meg lehet szabadulni, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Norbi diéta

Ennek a diétának a lényege, hogy 3 részre osztja az ételeket. Az első csoport az, amelyikből csak délig ehetünk, keveset, a második csoport az, amelyeket közepes mértékkel lehet enni három óráig, míg a harmadik csoportba tartoznak azok, melyeket egész nap lehet enni, mértéktelenül. Az első csoportba sorolhatjuk a tésztaféléket, csokoládét, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Recept a 90 napos diétához – „Húsnapra”

„Húsnapra” Ha valaki elkezd egy fogyókúrát sokszor esik abba a hibába, hogy egyhangúan táplálkozik és megcsömörlik egy-egy ételtől, és ezért adja fel a kúrát. A 90 napos fogyókúra esetében lehetőség van a változatos táplálkozásra, ehhez adnék néhány ötlete a fehérjenaphoz. Az egye ételek elkészítésénél lehet nagyobb adagot is készíteni, egyrészt …

Érdekel a cikk folytatása? »

A C-vitamin és a fogyás

A C-vitaminnak nagyon fontos szerepe van a szervezet működésében, „csodavitamin”-nak is szokták hívni, hisz hozzájárul az egészség fenntartásához, és a betegségek gyógyításában is nagy hasznát vehetjük. A legtöbben a C-vitamin immunrendszer erősítő hatását, a megfázásos betegségeket megelőző vagy a skorbut kialakulásának megakadályozó szerepét ismerik, de a fogyásra gyakorolt pozitív tulajdonságai …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyás éhezés nélkül

Ahhoz, hogy fogyni tudjunk, csökkenteni kellene a bevitt kalóriák számát. Ez azonban nem jelenti azt szükségszerűen, hogy kevesebbet kell ennünk. Jóllakhatunk, ha okosan választjuk meg azt, hogy mit eszünk. Bizony lézetnek ilyen ételek. A rost jóllakottá tesz és segít a fogyásban Ha úgy akarunk fogyni, hogy nem érezzük magunkat örökké …

Érdekel a cikk folytatása? »

A fogyás ellenségei, a kifogások

Vannak olyan, gyakran hallott kifogások, amelyek sokszor csak arra jók, hogy megmagyarázzuk magunknak, miért nem vagyunk hajlandók magunkat összeszedni és tenni valamit a fogyásunk érdekében. Lássuk, mit érdemes száműznünk a szótárunkból, hogy könnyebb legyen elkezdeni. “Nem engedhetem meg magamnak, hogy fitnesszterembe járjak.” Jól hangzik, ha valaki fitnesszterembe jár, és jót …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyj könnyedén a GI diétával!

A GI a glikémiás index rövidítése, magyarán azt az értéket jelöli, hogy a szénhidrát, amely az adott táplálékban van, mennyire gyorsan képes felszívódni a szervezetben. Minél alacsonyabb ez a szám, annál lassabban szívódik fel a szénhidrát, vagyis annál tovább tart a jóllakottság érzése. A magas GI-ű élelmiszerek ezzel szemben hirtelen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit tegyünk a gyorsabb fogyásért?

A fogyókúrának nem kell mindig a szenvedésről, vagy a lemondásról szólnia, vagy ha mégis ilyet választunk, akkor íme néhány trükk, amivel meggyorsíthatjuk, illetve megkönnyíthetjük a fogyást. Tudományos kísérletek bizonyították be, hogy amellett, hogy a fogyókúra során rendkívül fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, az sem mindegy, hogy miből fogyasszuk el. …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hosszú távú fogyókúra diétája

E diéta nőknél 1200-1400, férfiaknál 1400-1800 kalória tartalmú étrendet jelent. A testsúllyal növekedő alapanyagcsere és energiaszükséglet miatt minél nagyobb a súlya valakinek, a diéta a megadott értékeken belül annál több kalóriát tartalmaz. Ez első hallásra szokatlannak tűnik, hiszen azt gondolhatnánk, hogy minél kövérebb valaki, annál szigorúbban diétázzon. Ez csak annyiban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vércsoport diéta

A vércsoport diéta az egészségesebb táplálkozást hivatott képviselni, s mindemellett segít testsúlyunk idealizálásában is. A diéta megalkotója James és Peter D’Adamo amerikai természetgyógyász orvosok voltak az 1950-es évek végén. D’Adamo álláspontja szerint a különböző vércsoportú emberek nem csak fizikai adottságukban, gondolkodásukban különböznek; az emésztésük, és tápanyagigényük is más-és más. Különböző …

Érdekel a cikk folytatása? »