Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Mit tegyünk a gyorsabb fogyásért?

Mit tegyünk a gyorsabb fogyásért?

A fogyókúrának nem kell mindig a szenvedésről, vagy a lemondásról szólnia, vagy ha mégis ilyet választunk, akkor íme néhány trükk, amivel meggyorsíthatjuk, illetve megkönnyíthetjük a fogyást.
Tudományos kísérletek bizonyították be, hogy amellett, hogy a fogyókúra során rendkívül fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, az sem mindegy, hogy miből fogyasszuk el. Dr. C. W. Randolph vizsgálódott ezen a területen, hormonszakértő lévén azt állapította meg, hogy a nők 20-30 éves korában az ösztrogéntermelés megnő, és ez elősegíti a zsíroknak, hogy lerakódjanak a szervezetben. És ezt tovább fokozza az, hogy ha műanyagból készült üvegekből fogyasztjuk például a vizet, ugyanis ezáltal kémiai anyagok is bejutnak a szervezetbe. Így, ha ezt el akarjuk kerülni, nem szeretnénk, hogy az anyagcsere működése lassabb legyen, akkor részesítsd előnyben az üveget, és persze kerüljük az ételek műanyag edényben való melegítését is.
Egy másik segítség lehet Gillian McKeith szerint, hogy a gyomor könnyebben hozzászokik ahhoz, hogy a nagyobb adag ételek után most sokkal kisebb adagokat kap, ha minden étkezés előtt megeszünk egy tál (könnyű) levest, ezzel elérhetjük azt, hogy könnyedebben tartsunk ki a diéta mellett.
Megkönnyítheted a fogyókúra végrehajtását akkor is, ha megosztod másokkal is (olyanokkal, akik hasonló helyzetben vannak), hogy éppen milyen problémákkal kerültél szembe a diéta során, vagy megbeszélhetitek azt, hogy mi a következő lépés, hogy tartsatok ki stb. Biztos, hogy támogatást fogsz kapni, hiszen akikkel ezt megbeszéled valószínűleg ők is átestek ezen, illetve kölcsönösen átsegíthetitek egymást a megingásokon.
És emellett a kalória megvonását is csináljuk fokozatosan, hagyjuk el a drasztikus csökkentést, így a szervezet könnyebben hozzászokik a kevesebb ételhez. Haladjunk kis lépésekben, pl. sima tej helyett igyunk zsírszegényt, sajtokból ugyanígy.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás