Hogy jobban puhuljon a hús? • A leveshús főzővizébe egy evőkanál gyenge ecetet teszünk. • A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg erőlevesben felfőzzük, kihűtjük és a húst a lében néhány óráig állni hagyjuk. Csak aztán sütjük. • A marhaszeletet ecet és olaj keverékében mintegy két órán át állni hagyjuk, …
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártásban
Ezt az egyszerű, de annál finomabb ételt főként az édesszájúaknak lehet ajánlani, de bárki megkóstolja, garantáltan ízleni fog neki, ha szereti a csirkehúsból készült ételeket. A mézes csirkéhez kiválóan illik a fahéjas mártás íze, hozzá köretként rizs tálalása ajánlott. Hozzávalók: 50 dkg csirkemell méz só, bors, tárkony A mártáshoz: 2 …
Érdekel a cikk folytatása? »Az igazi halászlé titka
Minden ember tudja, hogy a hal csak kétszer úszhat a vízben. Első amiben élt a második amiben főtt, de harmadszor már nem szabad megúsztatni. Tehát tilos a halra vizet inni, amolyan jóféle borocskával kell leöblíteni a hallal készült ételeket. Az igazi halászlének a titka bárhol is készüljön az országban az, …
Érdekel a cikk folytatása? »Csupa tészta
A tésztakészítés titkát állítólag Marco Polo hozta Kínából Olaszországba 1295-ben, bár ez a feltételezés sérti az olaszokat, akik már a császárkori Rómában otthon gyúrták a tésztát. A tésztaételek azóta meghódították a világot. Az elkészítés módja ezerféle. Első tésztakülönlegesség, amit be szeretnék mutatni, az a Pirított chilis marha spagettivel. Az összeállítása …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha túl zsíros lett az étel?
Ha túl zsíros lett az étel? • Hűtsük ki az ételt, és a hideg ételről szedjük le a megfagyott zsiradékot. • Gyorsabban távolítható el a felesleges zsír, ha salátaleveleket teszünk az edénybe. De rögtön vegyük ki az ételből, mert a zsír azonnal rárakódik a levelekre. • Ugyanígy járunk el jégkockákkal. …
Érdekel a cikk folytatása? »Az olasz minestrone leves
Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel. Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen …
Érdekel a cikk folytatása? »Főzési fortélyok kezdőknek és haladóknak
Hogyan készítsünk gyorsan és ízletesen rizst? • Kevés zsiradékot forrósítsunk meg az edényben, tegyük rá a jól megmosott rizst, jól keverjük meg, öntsünk rá kétszerannyi vizet. Sózzuk meg, és hagyjuk lobogva felforrni. • Fedjük be és keverés, nézegetés nélkül a legkisebb lángon főzzük készre. • A tejberizs különösen ízletes és …
Érdekel a cikk folytatása? »Az étkezés öröm
Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, amely a születéstől a sírig kíséri életünket: ez a táplálkozás. A szervezet tápanyagszükséglatét különböző élelmiszerekkel biztosítjuk, és sokféle konyhatechnikai eljárással- röviden sütés-főzessél-készítjük el a már nemcsak a létfenntartást, hanem az étkezés örömét is nyújtó élteleket. Az étkezés öröm! De ez az öröm csak akkor …
Érdekel a cikk folytatása? »Hangoljuk össze az ízeket és a színeket
A főzéshez sokféle nyersanyagot használunk. A legunalmasabb ételt is fel lehet dobni a megfelelő színeket válogatunk össze. Pl. A zöld színű főzni való tésztához adjunk piros paradicsomöntetet vagy valamilyen olaszos mártást, és szórjuk meg fehér reszelt sajttal. Az ételek színe ugyanis nagyban befolyásolja az étvágyunkat és az étkezés hangulatát. Ügyeljünk …
Érdekel a cikk folytatása? »A főzés örömei
A mai rohanó világban kevés dologra jut időnk, mindent szeretnénk besűríteni 24 órába és lássuk be ez néha lehetetlen feladat. Idő hiányában igyekszünk mindent gyorsan, kapkodva elvégezni úgy, hogy ugyanakkor az maximális is legyen. Ezen cselekvések közé sorolhatjuk a főzést is, amire sokszor sajnáljuk az időt, mondván hogy annyi más …
Érdekel a cikk folytatása? »