Kezdőlap / Tag Archives: gyümölcs (page 7)

Tag Archives: gyümölcs

Meleg napokra; Parfé

Nyáron, nagy melegben készítsünk parfét. (Ezt természetesen csak a hűtőszekrény mélyhűtő részében lehet készíteni.) A parfé alapja a tejszínhab, amit különbözőképpen ízesíthetünk. Húsz dkg felvert tejszínhabba teszünk 6 dkg porcukrot, és tovább verjük, majd belekeverjük az ízesítőanyagokat, amelyek lehet: 6-7 dkg áttört gyümölcs, pl. eper, málna, meggy, őszibarack, sárgabarack, vagy …

Érdekel a cikk folytatása? »

A Mangán és a Molibdén gyártják a falósejteket

Mangán A mangán fontos nyomelem, mely szerepet játszik: – Az egészséges csontozat kifejlődésében és fenntartásában. – A nemi hormonok termelésében. – Az idegek fejlődésében és működésében. – A természetes falósejtek aktiválásában. Mennyit? Az 1991-es COMA szabványban nem szerepelnek a mangánra vonatkozó értékek, de a jelentés a biztonságos értéket felnőttek esetében …

Érdekel a cikk folytatása? »

A méhpempő és a méhkirálynő

Cliff Richard, Susan Hampshire és Sebastian Coe egy dologban hasonlítanak egymásra. Mind a hárman méhpempőt szedtek, és tanúsítják nagyon is valódi egészségmegőrző tulajdonságát. Kevésbé általánosan: az előbb említett hírességek – és még sokan mások az élet legkülönbözőbb területéről – úgy találták, hogy a méhpempő biztosítja számukra a szoros napirend által …

Érdekel a cikk folytatása? »

A mikro- és makrotápanyagok

Azokat az összetevőket, melyek ételeink zömét alkotják, makrotápanyagoknak nevezzük. Étrendünkben azonban vitaminoknak és ásványi anyagoknak is jelen kellene lenniük. Ezek mikrotápanyagokként ismertek, és – amint az nevükből is kitűnik – testünk csak parányi mennyiségeket igényel belőlük. Ezek a mikrotápanyagok azonban létfontosságú összetevői az egészséges étrendnek, és szervezetünk képtelen optimálisan működni, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vásárlás és főzés zsírégető módra

A gyors zsírégető programban a friss gyümölcsök és zöldségek, valamint a jó minőségű hentesáruk abszolút előnyt élveznek. Főzés előtt maradéktalanul távolítsuk el a húsról az összes bőrt és zsírt. A különböző húsokat és halakat grillezve, sütőben sütve, egy kis vízben vagy húslevesben párolva vagy kevergetve-sütve, esetleg egy teáskanál olívaolajjal készítsük …

Érdekel a cikk folytatása? »

Joghurtos túró torta sütés nélkül

A sütemény szó származása valószínűleg onnan ered, hogy olyan édes vagy sós tésztaféléről van szó, amelyet összeállítás után valamilyen módon kisütnek. Ebből azt a következtetést is le lehet vonni, hogy sütés nélküli sütemények a sületlenségek. A sületlen sütemények nagyon praktikusak. Nyáron nem fűti 40 fokra a lakást, elrontani szinte lehetetlen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fiatalít, méregtelenít, szomjat olt

Rendelettel erősítik meg a hazai dinnye piaci pozícióját, azaz módosított jogszabállyal szabályozzák, hogy a gyümölcsnek milyen minőségi követelményeknek kell megfelelnie. A rendelettel a rossz minőségű, gyakran kétes eredetű dinnyéket szeretnék kiszűrni a piacról, s kedvezőbb helyzetbe hozni a hazai őstermelőket. A szabályozáson túl a kiemelt nyári élelmiszer ellenőrzés során is …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyógyhatású táplálékok

Csontozatunk egészségének megőrzéséhez nemcsak tejtermékre, hanem más táplálékokból származó ásványi anyagokra, vitaminokra és fehérjékre is szüksége van. Mindezeket a megfelelő étrend biztosítja. A csont élő szövet, amely állandóan cserélődik. Nagyjából harmincéves kortól kezdve a régi sejtek pusztulása kerül túlsúlyba az újraképződésével szemben, és a csontjaink fokozatosan veszíteni kezdenek sűrűségükből. A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mozgás nélkül nincs élet!

A gyümölcsök cukrokat, savakat, illóolajokat is tartalmaznak. Ezeknek köszönhető változatos zamatuk és ízük. Nyáron, a nagy melegben kiváló hűsítő a gyümölcsből készült hideg saláta, turmix vagy üdítőital. A fogyókúrázóknak szokták ajánlani a gyümölcsnapokat. Valóban egyes gyümölcsök szénhidrát- és kalóriatartalma jelentéktelen. Ilyen például az alma, a cseresznye, az egres, a meggy, …

Érdekel a cikk folytatása? »