Kezdőlap / Tag Archives: gyümölcs (page 6)

Tag Archives: gyümölcs

A Vas és a Kálium, mint szervezetünk nélkülözhetetlen elemei

Az alumínium után a vas a második leggyakoribb elem a földkéregben. Az emberi szervezet működésében is nagyon fontos szerepe van, de tulajdonképpen – töménységét figyelembe véve – a szervezetben csak nyomelem. (Testünk mintegy 4-5 g vasat tartalmaz.) Az étrendben szereplő vas a hemoglobin nevű vérpigment egyik legfontosabb alkotóeleme. A hemoglobin …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyümölcs befőzés

Minden gyümölcsöt el lehet tenni cukor nélkül. A befőzéshez használt eszközök, lábas, szűrő, fakanál konyha ruhák kifogástalanul tisztának kell lenniük. Először is az üvegeket mosogatószerrel, meleg vízzel, kefével kimossuk, meleg vízzel többször kiöblögetjük, tiszte helyre leborogatjuk. Inkább szárítjuk mint töröljük. Törölni csak olyan ruhával szabad, amelyik nem szálas. A gyümölcsöt …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyümölcsös saláták

Joghurtos gyümölcs saláta 40 dkg őszibarackot kisebb kockára vágunk, majd a meggyből is ugyanennyit kimagozzunk, tálba tesszük és meglocsoljuk egy citrom levével. 2 pohár joghurtot összekeverünk 4 evőkanál mézzel, 5 dkg mazsolával és 1 tasak vaníliás cukorral. Az elkészített salátaöntetet a gyümölcsre öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hűtve tálaljuk. Banán saláta …

Érdekel a cikk folytatása? »

A Riboflavinforrások

A riboflavin (B2-vitamin) a B-komplex tagja, a természetben általában ragyogó sárga színű. Először Dr. Khun különítette el 1933-ban. A riboflavin sárgászöld vegyület, vízben oldódik, zsírban viszont nem. A legfontosabb riboflavinforrások a tej és a húsok, ezért a hiány veszélyének leginkább a veganisták vannak kitéve. A főzési eljárások viszonylag érintetlenül hagyják …

Érdekel a cikk folytatása? »

Ananász

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos évelő növény a broméliafélék, ananászfélék családjába tartozik. Levelei lándzsa alakúak, szélük tüskés, virágai torzsaszerű kocsányt alkotnak. Termése szorosan egymáshoz tapadó bogyókból áll össze. A sárga vagy pirosas sárga termés tetején kis levélüstök található. A termés friss és szárított állapotban is egyaránt fogyasztható, rengeteg ételrecept hozzávalói …

Érdekel a cikk folytatása? »

Harc az egészségért

„Az ember szokásai lendítik mozgásba azokat az erőket, melyek végül is elpusztítják.” Pithagorasz „Negyven fölött kezdődik el igazán az élet” – mondjuk gyakran, de szinte soha sem gondoljuk komolyan. A lelkünk mélyén bevalljuk: „Túl vagyok már a csúcson, öregszem. ” De Ön nem csodálkozott még el azon, miért néz ki …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az immunrendszert segítő és hátráltató tápanyagok

Az immunrendszert segítő tápanyagok A-vitamin és béta-karotin – Az egészséges növekedésért és a csecsemőmirigy (thymus) aktivitásának fenntartásáért, vagyis az erős immunrendszerért felelősek. – Hatékony vírusölők – fontosak a különösen nagy kockázatnak kitett területek, például a belek és a légzőszervek, erős védelméhez. C-vitamin – Vírusölő. – Fokozza az E-prostgalandin nevű mellékvesehormon, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az A vitamin és a cink

A-vitamin A kísérleti állatokon végzett kutatások azt látszanak igazolni, hogy ez a vitamin rákellenes hatású, mivel vigyáz a hámszövet egészségére. Vigyázni kell azonban vele, mert túlságosan nagy mennyiségben mérgező lehet. A zsírban oldódó vitaminok közül elsőként azonosították, így A-vitamin lett a gyűjtőneve annak a vegyületcsoportnak, melybe többek között a retinol, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Citrom diéta

Ezt a kúrát csak egyszer ajánlatos végigcsinálni! Minden adag citromlé megivása után minimum 20 percig nem lehet enni, inni! 1 adag citromlé kb. 0,5 dl (1 egész citrom kifacsart leve)! A reggeli citrom csak éhgyomorra mehet (tehát még a reggeli kávé előtt)! A kúra alatt egy étkezést sem szabad kihagyni, …

Érdekel a cikk folytatása? »