Kezdőlap / Egészség és fitness / Harc az egészségért

Harc az egészségért

„Az ember szokásai lendítik mozgásba azokat az erőket, melyek végül is elpusztítják.” Pithagorasz
„Negyven fölött kezdődik el igazán az élet” – mondjuk gyakran, de szinte soha sem gondoljuk komolyan. A lelkünk mélyén bevalljuk: „Túl vagyok már a csúcson, öregszem. ” De Ön nem csodálkozott még el azon, miért néz ki és él úgy néhány ötvenes éveit taposó ember, mint a negyvenesek, mások pedig úgy, mint a hatvanasak, vagy még idősebbek? A kinézetünket, szellemi frissességünket és közérzetünket meghatározó tényező immunrendszerünk állapotában keresendő. Ebben rejlik egészségünk, életerőnk, következésképpen hosszú életünk számos titka.
Az immunrendszer egészen egyszerűen egy személyi hadsereg, mely megvédi a testet a baktériumok, vírusok és más, esetleges káros organizmusok ellen. Ezenkívül segít eltakarítani a testünkben felgyülemlett „szemetet”, eltávolítani az elpusztult sejteket és az idegen anyagot. Az ép immunrendszer biztosítja, hogy az ember a legjobb egészségnek örvendjen, ugyanakkor egy „kificamodott” immunrendszer kiszolgáltat a betegségeket okozó organizmusoknak, sugárzásnak és vegyszereknek. Mindnyájan hajlamosak vagyunk természetesnek venni az egészséget, és szinte eszünkbe sem jut, hogy tulajdonképpen éjjel-nappal őrködő immunrendszerünknek köszönhetjük.
Amíg fiatalok vagyunk, immunrendszerünk teljes erővel küzd, hogy ellenállhassunk a betegségek ostroma ellen. Ahogy öregszünk, egyre hajlamosabbak leszünk a degeneratív betegségekre, ezért ebben az életszakaszban még fontosabbá válik, hogy biztosítsuk immunrendszerünk lehető legjobb működését. Ebből következik, hogy az öregedés nem annyira elkerülhetetlen, mint amilyennek általában tartjuk. Nem eleve eldöntött dolog, hogy az embernek hetvenéves kora körül meg kell vénülnie és halnia, hiszen van némi beleszólásunk öregedésünk tempójába.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás