Az író a sajt és a túró előállításakor keletkezik. A zöldes-sárgás folyadék friss állapotban savanykás ízű. Akkor marad vissza, amikor a tejből kivonják a sajt alapanyagát, a zsírt. A tej ipari feldolgozásakor keletkező írót csupán hulladék anyagnak tekintik. Pedig az író élettani szempontból értékes táplálék és gyógyító hatása is van. …
Érdekel a cikk folytatása? »A túlsúly hatása a szervezetre
A túlsúlyosság, az elhízás és a hájas alkat az az állapota a testnek, amikor túl sok zsírsejt rakódott le a szervezetben. Bár a reklámok igyekeznek meggyőzni bennünket arról, hogy a molett szép, a kövérség ártalmatlan, az tény azonban, hogy az elhízás súlyos egészségi károsodásokkal jár. Az ember hajlamos arra, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan hozzuk formaba magunkat?
Fogyokura napjaink egyik legfelkapottabb temaja lett,mindenki szeretne szep lenni,karcsu,modell alkatu,es ezt mind persze gyorsan es lemondas mentesen.Sokan kuzdenek a lerakodott zsirretegekkel,a cellulitis csunya parnaival,a tulsuly kesobbi egeszsegkarosito hatasaival.De ha belegondolunk ez mind az egeszsegtelen taplalkozas es a keves tesmozgas eredmenye.Igaz,hogy napjainkat egy rohano vilagban eljuk,de kissebb odafigyelessel es napjaink megszervezesevel …
Érdekel a cikk folytatása? »Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért
Táplálkozásunk tükröződik a hajunkon. A szép, erős haj erős emésztőrendszerre utal, amely megfelelően dolgozza fel a táplálékot. A bevitt táplálék befolyásolja a test kémiai, fizikai és szellemi egyensúlyát. Ha gondosan megválasztjuk a táplálékunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, akkor változásokat idézhetünk elő, és egyensúlyba hozhatjuk a …
Érdekel a cikk folytatása? »Ajurvédikus táplálkozás: csípősen, keserűen, fanyaron
A csípős íz Jellemzője: A tűz és levegő alkotta csípős íz erős, fűszeres íz, amely elsősorban fűszeres illóolajokból származik. Ez az íz melegítő energiát ad. A természetben száraz és könnyű. Serkentőleg hat az összes élettani funkcióra: elősegíti az emésztést, fokozza az étvágyat. A csípős íz izzadást vált ki, megtisztítja a …
Érdekel a cikk folytatása? »Immunrendszerünk erősítése
Az immunrendszerünk a leghatékonyabb fegyver a betegségek elleni harcban. Rengeteg olyan tablettát port, italt vehetünk már, amit azzal adnak el, hogy erősíti az immunrendszert. Nem feltétlen van ezekre szükségünk, mert mi is egyszerűen megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét és egészségesek maradhatunk, de ehhez némi életmódbeli változtatásra van szükség. A sok természetes C-vitamin …
Érdekel a cikk folytatása? »Az étkezés öröm
Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, amely a születéstől a sírig kíséri életünket: ez a táplálkozás. A szervezet tápanyagszükséglatét különböző élelmiszerekkel biztosítjuk, és sokféle konyhatechnikai eljárással- röviden sütés-főzessél-készítjük el a már nemcsak a létfenntartást, hanem az étkezés örömét is nyújtó élteleket. Az étkezés öröm! De ez az öröm csak akkor …
Érdekel a cikk folytatása? »Röviden az Easy-fit-ről
A fogyókúra manapság teljes mértékben divattá vált. Ki sporttal ki koplalással próbál megszabadulni a maga súlyfeleslegétől. Számos étrend kiegészítőt kapni már az interneten és a patikákba. Ezek között van, ami idegrendszerre hat és káros, illetve másik csoportjuk ahova az Easy fit is tartozik a természetes alapanyagokból készült csodabogyók. Természetesen nem …
Érdekel a cikk folytatása? »A táplálkozás és az anyagcsere
A szépség szempontjából nagyon fontos a táplálkozás szerepe. Nemcsak a karcsúság megőrzésére gondolunk, hanem a bőr minőségére, elsősorban az arcbőr szépségére. Az elhízásról tulajdonképpen nincs szükség sokat beszélni. Akinek egyszer túlságosan nagy volt a testsúlya vagy túlságosan sokat nyom még most is, az nagyon jól tudja, hogy miként alakult ki …
Érdekel a cikk folytatása? »A táplálkozás ajurvédikus módja
Az ajurvédában az íznek (szanszkritul rasa) fontos szerepe van, csakúgy, mint az étel hőmérsékletének és viszkozitásának, hiszen az adott doshán belül ezek teremtik meg az egyensúlyt. Az ajurvéda hat különböző ízt ismer: az édeset (Melyek az édes ízek? Cukor, gyümölcslevek, méz, rizs, korpás búzakenyér, teljes kiőrlésű gabonák, tészta, tej, krém, …
Érdekel a cikk folytatása? »