Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Érvek a zsírleszívás mellett és ellen

Érvek a zsírleszívás mellett és ellen

A zsírleszívás lehet a fogyás leggyorsabb módja.
Bár a zsírleszívást szépészeti beavatkozásnak tekintik, mégiscsak a műtét egy formája, ezért nagyon meg kell gondolni, ha valaki azt tervezi, hogy belevág. Hatékonyan eltávolítja a zsírpárnákat azokról a területekről, amelyeken a diéta és a mozgás nem segít. Vannak mellette és ellene szóló érvek. Legfontosabb tudni, hogy a zsírleszívás nem oldja meg egyszer és mindenkorra a problémát. A beavatkozást követően rendszeresen mozogni kell és be kell tartani a megfelelő diétát, máskülönben a zsírpárnák visszarakódnak.
A legnagyobb előnye a zsírleszívásnak az, hogy hatása azonnali és drámai. A legtöbben, akiken a beavatkozást elvégezték, egy-két hét múlva úja mehetnek dolgozni. Mivel a problémás területekről eltávolítják a zsírsejteket, azok nem térnek vissza, ha a páciens vigyáz.
A zsírleszívás egyik hátránya az, hogy kozmetikai beavatkozásnak számít, ezért a társadalombiztosítás vagy nem támogatja, vagy csak nagyon indokolt esetben, tehát meglehetősen költséges. Mint a műtéteknél általában, felléphetnek komplikációk, és az altatás is némi kockázattal jár. Nem gyakori, de következményeként felléphet vérrögképződés, illetve a hasi szervek sérülése.
Mielőtt valaki elhatározza magát, hogy belevág, érdemes alaposan átgondolnia, hogy miért is akarja a zsírleszívást. Az orvos is elbeszélget előtte a pácienssel, megvilágítva a beavatkozás következményeit, nem azért, hogy elbátortalanítsa, hanem hogy biztosan rendben menjen minden, ha a zsírleszívás mellett dönt. Sokan nem engedhetik meg maguknak ezt a műtétet, de így is sok és biztonságosabb módja lehet még a fogyásnak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás