Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fenékformálás 10 percben

Fenékformálás 10 percben

Ha fogyókúrába kezdünk, nem szabad megfeledkeznünk a fenék formálásáról sem, a legtöbb hölgy nem elégedett vele, de hiszen, ki ne akarna minél formásabb és izmosabb feneket, hát akkor mindent bele. Nem kell megijedni, nem végrehajthatatlan feladatok soráról van szó, amit szinte lehetetlen végig szusszal bírni, csupán 10 percet kell áldozni rá egy nap, és máris formálódik a fenék (természetes az edzés eredménye fokozható, ha az étkezésre is odafigyelünk, és megpróbálunk egészségesebb tápanyagokat juttatni a szervezetbe).
Ne felejts el minden torna előtt bemelegíteni, ez legyen egy kis nyújtás, mert enélkül könnyen meghúzódhatnak az izmok.
És akkor most nézzük a gyakorlatokat. Emeljük a lábakat oldalra és hátra: elsőként végy egy széket, vagy igazából használhatsz bármilyen bútordarabot, a lényeg, hogy stabil legyen, majd a kézzel támaszkodj meg rajta derékmagasságban. Az egyik lábon legyen súly, fontos az egyenes térd és hát. A másik lábat pedig fel kell emelni magunk elé (amilyen magasra csak tudjuk), majd vissza (a talp ne érjen le a földre), majd hátra és újra vissza előre. Talp továbbra is a levegőben, majd hússzor ismételni kell, mindkét lábra végezzük el.
Következő gyakorlat: emeljük a lábat felfelé. Ehhez négykézlábra kell ereszkedni, majd az egyik lábat emeljük fel, comb és test egy vonalban, a vádlival derékszögben legyen. Majd innen emeljük fel a lábat, és vissza. 50-50 gyakorlatot végezzünk mindkét lábra.
És jöjjön a fenékemelés: a földön egyenes háttal ülve zárjuk össze lábainkat és nyújtsuk ki. Kezeket a tarkóra, majd emeljük meg a fenekünket egyszer jobbra egyszer balra, a lábak közben lehetőleg a földön maradjanak, nyújtva. Ha nehéz megtartani az egyensúlyt, akkor megtámaszkodhatunk például egy ajtónál. 20-20 emelés kell minden irányba.
És végül a hajlítás következik, amihez hasra kell feküdni, karokat a test mellé tegyük. A fenék legyen megfeszítve, és így emeljük meg a felsőtestünket miközben a lábakat hajlítsuk be. 5 másodpercig tartsuk meg ezt a pozíciót, majd térjünk vissza az alaphelyzetbe. Ebből 10 ismétlés kell. A gyakorlatok után ne feledkezzünk meg a levezetésről sem.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply