Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – BIKA

Fogyj a csillagjegyed szerint – BIKA

Az április 20. és május 20. között születettek bizony gyakran szorulnak fogyókúrára, hisz nem vetik meg a finom ételeket, kicsit unalmasan étkeznek, ugyanakkor kiegyensúlyozottan. Szóval a falánkság nem áll távol tőlük. Néha elfelejtik, hogy ami finom, és oly sok örömet okoz, nem biztos, hogy egészséges is, ahogy a mondás szól: Jóból is megárt a sok. Éppen ezért a bikákat általában telt alkat jellemzi, de a csontjai, végtagjai vékonyak. Leginkább csípő, fenék, comb és a nyak tájékán a leghajlamosabbak a hízásra. De emellett lelki okok is közrejátszanak ebben, félelmei egy új munkahelytől, vagy otthontól, a szakítástól nagyban hozzájárulnak a hízáshoz, de a sportolás hiánya is ide vezet.
A diétában nem az önsanyargató, hirtelen, gyors fogyókúra a célravezető, inkább a lassabb, kiegyensúlyozottabb. Mindenképpen javasolt a sok gyümölcs fogyasztása ezek közül is leginkább a narancsot, almát, körtét, szilvát vagy citromot részesítsd előnyben. Húst is fogyaszthat, de leginkább csak salátával, vagy csak káposztával, répával. Zöldségek közül szóba jöhet még a spárga, retek, spenót, uborka, cékla, tök, hagyma, ezek nátrium szulfátot is tartalmaznak, ami jótékony hatással van a pajzsmirigy működésére (ha zavar támad a pajzsmirigy működésében az hízáshoz vezet). A lényeg, hogy olyan ételek kerüljenek a szervezetbe, amelyeknek alacsony a keményítő tartalma, kerüljék a zsírt és a cukrot (ez a hasnyálmirigynek is árthat).
Fontos a sok folyadék is, a napi kb. 2 liter víz fogyasztása ajánlott, alkoholok közül inkább a borokoat részesítsd előnyben. És persze a mozgásról sem szabad megfeledkezni: a sok gyaloglás, túra vagy kerékpározás, lift helyett inkább a lépcső!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás