Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyjunk diétázás nélkül!

Fogyjunk diétázás nélkül!

Minden hónapban újabb és újabb diétákkal találkozhatunk. Tudjuk, hogy egy meghatározott fogyókúra nem működik mindenkinél. A legjobb mód a fogyásra, ha tudatosan eszünk. Néhány ötlet segítségével azt ehetjük, amit szeretnénk, ugyanakkor fogyhatunk is.
Ne hagyjunk ki étkezéseket! Azért, mert este elmegyünk valahova vacsorázni, még ne hagyjuk ki az ebédet. Ha nem ebédelünk, könnyen lehet, hogy este mindent bekebelezünk gondolkodás nélkül. Inkább együnk valami könnyűt délben, ami fehérjét és rostot is tartalmaz. Pár órával vacsora előtt megehetünk egy almát.
Kicsiket harapjunk és rágjuk meg alaposan az ételt! Élvezzük az étel ízét. Ha kisebb tányérból eszünk, jobban oda tudunk figyelni az adagokra, így 2o százalékkal kevesebbet eszünk.
Amikor ételt készítünk, ne dézsmáljuk meg közben a hozzávalókat! Ha csokis süteményt sütünk, ne kóstolgassuk a csokidarabokat vagy a krémet. Inkább rágjunk rágógumit, akkor kevésbé jut eszünkbe nyalakodni. Sülés után együk csak az édességet mértékkel, akkor nem kell aggódnunk, hogy már a megkóstolás előtt többet ettünk a kelleténél.
A fogyókúra egyik fontos eleme a mozgás. Ha többet ettünk hétvégén, mint általában, akkor következő héten eddzünk kicsit többet. A mozgás a hangulatunknak is jót tesz, ráadásul segít leküzdeni a stresszt – mindkettő olyan dolog, ami egyébként habzsoláshoz vezethetne. Az izom ráadásul zsírt éget el.
Már az, ha csak asztalnál eszünk, megóv minnket sok fölösleges kalóriától. Ha a számítógép, tévé előtt, hálószobában eszünk, szinte automatikusan túlesszük magunkat. Élvezzük a családdal, barátokkal együtt elfogyasztott falatokat.
Nem mellékes a fogyás szempontjából sem, hogy eleget kellene aludnunk, napi 7-8 órát legalább. Ettől több energiánk lesz az új naphoz.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás