Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyni vagy nem fogyni

Fogyni vagy nem fogyni

Manapság már számos fogyókúrás módszer létezik. A tablettáktól a csodagépeken keresztül egészen a különféle koplalásokig. Vannak közöttük drasztikusabb és már valóban hihetetlen kényelmet ígérő megoldások is.
Természetesen az emberek szeretnének a lehető legrövidebb időn belül a legvékonyabbnak lenni, méghozzá mindezt úgy, hogy a kisujjukat ne kelljen, mozdítsák céljuk eléréséhez.
Sajnos az elhízás már népbetegség és rohamosan nő az elhízott gyerekek aránya is. Ráadásul mindezek mellett a média egy olyan idilli női képet állít a fogyasztók elé, hogy azok bármit megtennének és bármit megvennének, hogy csak kicsit is hasonlítsanak a mintára.
A rengeteg reklámozott súlycsökkentő gyógyszer vagy vitamin nagyon népszerű, veszik, mint a cukrot. Viszont egy apróságot mindenki elfelejt. Ha belenézünk alaposabban a mellékelt betegtájékoztatóba, rendszerint láthatjuk, hogy önmagában nem hatásos, csupán csak kiegészítő megoldás lehet. Szóval hiába is remélünk ezektől egyszerű és gyors megoldást, saját magunkat csapjuk be és álltatjuk azzal, hogy legalább tettünk valamit.
A másik legnépszerűbb megoldás a gyors hetes vagy hónapos fogyókúrák. amik nem is igazán fogyókúrák és nem is diéták, nevezhetjük őket egyszerűen koplalásnak is. Kínszenvedés, megy is le pár kiló, de aztán ha nem változtatunk életmódot, nem mozgunk többet és nem táplálkozunk egészségesebben, akkor nem csak a leadott, de még annál is több kiló jöhet vissza.
A legokosabb, amit egy elhízott ember tehet, hogy orvoshoz fordul és tanácsot kér. Ha be is tartja a megbeszélteket, akkor igaz, hogy nem egyik napról a másikra, de látványosan és tartósan fogyhat, közben ráadásul egészségesebbé és lendületesebbé válhat.
A sport és a megfelelő táplálkozás csodákra képes, ezek nélkül nem fog menni a tartós fogyás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás